دکتر آتوسا محمدی مزینانی :فضای مجازی جایی برای تقویت همدلی‌ حقیقی است :: شاهدان کویر مزینان

شاهدان کویر مزینان

کویر تاریخی مزینان زادگاه دانشمندان و اندیشمندانی است که سالهاست برتارک زرین صفحات تاریخ و جغرافیای ایران زمین می درخشد. این سایت مفتخر است که جاذبه های گردشگری و متفکرین ، فرهیختگان، علما وشهدای این دیار رابه تمامی فرهنگ دوستان معرفی نماید.
شما مخاطب گرامی می توانید با مراجعه به درباره کویرمزینان بیشتر با مزینان آشنا شوید

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

فضای مجازیدکتر آتوسا محمدی مزینانی عضو هیئت مدیره گروه جامعه شناسی توسعه و دگرگونی‌های اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران می‌گوید: نباید به فناوری، فضای مجازی، اپلیکیشن‌های هوشمند و... به شکل یک دام نگاه کنیم، بلکه در عصر جهانی شدن مجبور هستیم به فضای مجازی مانند یک دریا نگاه کنیم. حال این انتخاب با خود ماست که در آن دریا غرق شویم یا با آموزش و آموزش مهارت، شنا کرده و از مزایای آن استفاده کنیم.

دکتر آتوسا محمدی مزینانی اضافه می‌کند: برخی صاحب نظران معتقدند، هر چند فضای مجازی پهنا و دامنه ارتباطات را گسترش داده است، اما از عمق و غنای ارتباطات کاسته است، اما تأثیر این ابزار در زندگی حقیقی ما به نگرش‌ها و ارزش‌های وجودی و نیز فرهنگ استفاده از آن بستگی دارد. اگر فردی اجتماعی باشد، از این فضا در راستای رشد و افزایش عمق بخشی به ارتباطات استفاده می‌کند.

این استاد دانشگاه به حوادث تلخ چند هفته گذشته در خصوص کودکان اشاره می‌کند و می‌گوید: در این رخدادها نقش پررنگ و اثرگذار فضای مجازی را بر اطلاع رسانی، ایجاد فضای همدلی و جنبش، جهش و همراهی و همدلی مردم مشاهده کردیم، شبیه آنچه در صله‌رحم انجام می‌دهیم.  صله‌رحم انجام می‌دهیم برای اینکه دردهای هم را بیشتر درک کرده و التیامی بر آلام هم باشیم. باید تلاش کنیم از این فضا برای تقویت همدلی، دوستی و مروت بهره ببریم.

محمدی مزینانی، فناوری را به چاقویی دو لبه تشبیه کرده و توضیح می‌دهد: فرهنگ سازی ما تعیین می‌کند که از این وسیله برنده در جهت مثبت یا منفی و ضرر رسان استفاده کنیم. فرهنگ به فرد استفاده کننده آموزش صحیح می‌دهد.

نویسنده کتاب «سبک زندگی و تلفن همراه هوشمند» نتیجه بیش از دو سال پژوهش و تحقیق در این حوزه را نیاز به تغییر نوع نگاه جامعه به فناوری بیان می‌کند. او می‌گوید: اگر بخواهیم با جوانان ارتباط مؤثر برقرار کنیم و انتظار داشته باشیم آن‌ها کارهای مورد نظر ما را انجام دهند، باید با زبان خودشان با آن‌ها حرف بزنیم. باید به آن‌ها آموزش دهیم از طریق همین تلفن‌های همراه و فضای مجازی می‌توان همدیگر را دوست داشت، از احوال هم با خبر شد و غمخوار هم بود.

این جامعه شناس مزینانی، به ارزش‌های موجود در جامعه اشاره و اضافه می‌کند: ما ایرانی‌ها به میهمان‌نوازی، خوش‌اخلاقی و صفات خوب دیگر معروف هستیم. باید تلاش کنیم با بازگو کردن محاسن دوستی‌ها و همدلی‌ها به رفت‌وآمدها عمق بخشیده و مشکلات را برطرف کنیم، ضمن اینکه فناوری و وسایل ارتباط جمعی پیشرفته مانند شبکه‌های مجازی باید به عنوان ابزار تکمیلی در امر ارتباطات و نه جایگزینی برای آن‌ها مورد استفاده قرار بگیرند.

منبع ؛روزنامه قدس

  به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">