بایگانی اسفند ۱۳۹۷ :: شاهدان کویر مزینان

شاهدان کویر مزینان

کویر تاریخی مزینان زادگاه دانشمندان و اندیشمندانی است که سالهاست برتارک زرین صفحات تاریخ و جغرافیای ایران زمین می درخشد. این سایت مفتخر است که جاذبه های گردشگری و متفکرین ، فرهیختگان، علما وشهدای این دیار رابه تمامی فرهنگ دوستان معرفی نماید.
شما مخاطب گرامی می توانید با مراجعه به درباره کویرمزینان بیشتر با مزینان آشنا شوید

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

۳ مطلب در اسفند ۱۳۹۷ ثبت شده است

۱۸
اسفند
۹۷

اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران با درج خبری در سایت رسمی خود درگذشت هنرمند فقید کربلایی یحیی مزینانی را تسلیت گفت متن این خبر به شرح زیر است:


✍«کانون تهران در سوگ همکار خودنشست»

«یحیی مزینانی » از کارکنان مرکز فرهنگی هنری شماره ۲۹ کانون تهران، ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ در اثر سکته قلبی به دیار باقی شتافت و همکاران خود را سوگوار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، شادروان یحیی مزینانی چند روز قبل از این واقعه، به علت بیماری قلبی به بیمارستان مراجعه و تحت درمان قرار گرفت اما شامگاه چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ حال وی رو به وخامت گذاشت و براثر سکته قلبی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
شادروان مزینانی در سال ۱۳۸۸ در واحد پشتیبانی و خدمات کانون استان مشغول به کار شد و از همان آغاز به مدت ۱۰ سال در مرکز فرهنگی هنری شماره ۲۹ مشغول به کار شد.
وی در اردیبهشت ۹۷ به مرکز شماره ۹ منتقل شد و با صبوری و روی گشاده با همکاران خود کارکرد و در خدمت‌رسانی به کودکان و نوجوانان کانونی دریغ نداشت.
مزینانی متولد ۱۳۴۸ در تهران بود و از وی سه فرزند به نام‌های « علی‌اصغر، امین و فاطمه » به یادگار مانده است.
مدیرکل و کارکنان کانون استان تهران این ضایعه غم‌بار را به خانواده آن همکار ارجمند صمیمانه تسلیت می‌گویند و از خداوند متعال شادی روح عزیز سفرکرده را آرزومندند»

💠شاهدان کویر مزینان؛ زنده یاد یحیی مزینانی در دهه ی شصت و هنگام تحصیل در مدارس مزینان با حضور در گروه هنری دانش آموزی و بسیج مزینان به ایفای نقش در چندین نمایش از جمله؛ شیطان بزرگ و فلاکت و بیداری پرداخت.
وی با خلاقیت هنری خود در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به طراحی و ساخت سرهای شهدای کربلا مبادرت ورزید که مدتی است در عصر عاشورا و تعزیه خوانی مزینان به نمایش گذاشته می شود.
او قرار بود نوروز امسال همراه با گروه نمایش شاهدان کویر در نقشی از یک نمایش خاطره انگیز حاضر شود که متأسفانه دست تقدیر روزگار این انسان مهربان را نیز گلچین کرد...
روحش شاد

به جمع شاهدان کویرمزینان در تلگرام بپیوندید: https://t.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۱۱
اسفند
۹۷

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: انقلاب اسلامی نقطه عطفی در توسعه عدالت اجتماعی در ایران بود.


به گزارش شاهدان کویرمزینان؛ علی اکبر تاج‌مزینانی در نشست گفتمان انقلاب اسلامی که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی به‌همت بسیج اساتید تهران بزرگ برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ ایران بود که سبب افزایش عدالت اجتماعی شد. گفتمانی که در قانون اساسی نیز متبلور شد، بحث عدالت اجتماعی است.

وی در ادامه افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، بی‌عدالتی اجتماعی در تمام بخش‌های جامعه مشهود بود و مردم نیز از این بی‌عدالتی رنج می‌بردند و فریاد عدالت‌خواهی مردم منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: با نگاه به قانون اساسی، جلوه‌های عدالت اجتماعی مشهود است که پیش از آن آثاری در جامعه وجود نداشت، ازجمله آنها آموزش رایگان، ایجاد فرصت اشتغال، حق تأمین مسکن و سلامت در دسترس همگان در قانون اساسی ایران اشاره شده است و در چهار دهه گذشته پیشرفت‌های چشمگیری نیز در این حوزه‌ها داشته‌ایم.

تاج‌مزینانی بیان کرد: نرخ مرگ‌ومیر مادران و نوزادان به‌صورت چشمگیری کاهش داشته است. همچنین گسترش خانه‌های بهداشت در تمام روستاهای کشور به‌همراه افزایش نرخ باسوادی و امید به زندگی و پوشش بیمه‌ای از رشدهای قابل توجه در حوزه عدالت اجتماعی بوده است.

وی افزود: کاهش ضریب جینی از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است که سبب توزیع عادلانه درآمد در کشور شد. پیش از پیروزی انقلاب، ضریب جینی از بالای ۰,۵ به ۳۵/۰ هم رسید که نشان‌دهنده پیشرفت‌های چشمگیر در عدالت اجتماعی است و این امر ناشی از این بود که سیاست‌گذاری اجتماعی مؤثر بوده اما با نقاط مطلوب فاصله داریم.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: ضریب جینی در کشور در سال‌های اخیر افزایش داشته که باید نقاط ضعف در بسط عدالت اجتماعی را شناسایی کرده و تلاش کنیم مشکلات موجود برطرف شود.

تاج‌مزینانی اعلام کرد: برای رفع مشکلات نیازمند عزم جدی و بازنگری در سیاست‌های اجتماعی داریم تا بتوان آرمان‌ها و گفتمان انقلاب که در قانون اساسی متبلور شده را بهتر اجرا کنیم.

به جمع شاهدان کویرمزینان در تلگرام بپیوندید: https://t.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۰۷
اسفند
۹۷


سید حسن رسولی طی یادداشتی نوشت: «در گذشت یار و همدم وفادار مرحوم دکتر شریعتی و مادر فداکار فرزندان صاحبنظر و آزادی خواه ایشان،مرحومه فقیده سعیده.سرکار خانم پوران شریعت رضوی خراسانی را مجدداً تسلیت عرض می کنم.رحمت و مغفرت الهی روح این شخصیت آموزنده، و صبر و بردباری بستگان معزا را مسالت دارم.

نسل من دکتر شریعتی را معلم انقلاب می داند. بر این باور طی دوره استانداری خراسان در سفر به کشور سوریه و حضور در دمشق و زیارت حرم مطهر حضرت زینب سلام الله علیها، بر مزار و تابوت موقت این بزرگ مرد نیز حاضر شده و ضمن خواندن سوره حمد، از دیدن غربت و مظلومیت این شخصیت اندیشه ورز و انقلابی به شدت متاثر و مغموم شدم.
تحت تاثیر این مشاهده و احساس مسولیت، تصمیم گرفتم در مقام نماینده عالی نظام در خراسان  برای خارج شدن این فرهیخته از این وضعیت اقدامی انجام دهم. دکتر شریعتی اصالتا خراسانیست. زادگاه ایشان ،پدر مرحومش، استاد محمد تقی شریعتی و خاندانش روستای مزینان از توابع آن زمان شهرستان سبزوار است.
این روستا در مسیر شاهرود-سبزوار  واقع است.سال هایی از دهه ٧٠ در بخش حمل و نقل جاده ای وزارت راه و ترابری مسولیت عضویت هیات عامل و معاونت سازمان حمل و نقل و راهداری امروز را  با حکم برادرم مهندس حاج اکبر ترکان عهده دار بوده ام. ارتقاء ضریب ایمنی و تامین امکانات لازم برای تسهیل حمل و نقل جاده ای و کاستن از تلفات سوانح جانی و مالی مسافران ماموریت ذاتی این سازمان است. بر اساس شناخت شغلی قبلی و اطلاعات دریافتی دوره استانداری ام، این محور اصلی و پر ترافیک را یکی از شریان های مواصلاتی حادثه خیز و پر تلفات انسانی کشور و خراسان به حساب می آوردم. چرا که علاوه بر کویری ، خواب آور و یک نواخت بودن مسیر، حد فاصل دو شهرستان مذکور به جز شهر های کوچک میامی در استان سمنان و داورزن در خراسان فاقد جاذبه توقف گاهی  بر طرف کننده  خستگی مفرط میلیون ها زائر جاده ای مضجع شریف حضرت ثامن الحجج امام علی بن موسی الرضا علیه السلام است. رحلت جانسوز بزرگ آزادگان صبور کشور مان مرحوم حضرت حجت الإسلام و المسلمین  ابوترابی در این محور یکی از خسارات جبران ناپذیر  ناشی از مختصات بالاست. بر این اساس با هماهنگی جناب آقای خاتمی رییس جمهور محترم وقت و آماده سازی های  ملی، استانی ومحلی،جلب همکاری دانشگاهیان دانشگاه سبزوار و، کسب موافقت خانواده محترم دکتر و اعلام آمادگی اعضاء محترم شورای اسلامی مزینانً مبنی  بر قبول  مسئولیت، انتقال تابوت باقی مانده جنازه دکتر و دفن در مزینان، بنا شد این اقدام مهم عملی گردد. بهسازی روستا انجام شد. مقدمات تامین اعتبار،طراحی و ساخت مجتمع بزرگ فرهنگی-اقامتی و گردشگری  مربوطه در این مکان فراهم گردید. از طریق وزارت امور خارجه و سفیر محترم وقت جمهوری اسلامی در سوریه، با دعوت من استاندار دمشق به مدت ٩روز در مشهد مهمان دولت بود. از طریق نامبرده زمینه اجرای این نقل و انتقال فراهم گردید. با مساعدت برادرم مهندس احمد خرم وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات، هم زمان با اتمام پروژه فرود گاه سبزوار مجوز پرواز هوایی دمشق -سبزوار نیز اخذ گردید. علیرغم فعالیت های فوق الاشاره که بیش از یک سال به طول انجامید. متأسفانه بدلیل بروز موانع و حساسیت های مخالفین، این طرح به سر انجام نرسید. این روزها که خبر در گذشت مرحومه فاضله سرکار خانم پوران شریعت رضوی بویژه ممانعت از اقامه نماز بر پیکر این بانوی متفکر که بخش لاینفک شخصیت دکتر شریعتی است در میعادگاه او (حسینیه ارشاد)، بخش قابل توجهی از فضای رسانه ای را به خود اختصاص داده است نا خود آگاه تعلق خاطر فرهنگی و شخصی ام به معلم انقلاب، دکتر شریعتی خاطره این ماجرا را در ذهنم تداعی کرد. این تداعی معنا وادارم کرد تا اشاره ای به این تجربه تلخ کنم. در باره زمانی سال های ١٣٨٠تا٨٤ که مدیریت ارشد خراسان را بر عهده داشتم شاهد رویداد های گوارا و بعضا ناگواری از قبیل احداث ١٠٠٠کیلومتر راه آهن بافق مشهد، ظرف سه سال، سقوط طالبان در افغانستان و اعاده امنیت کامل نیمه شرقی ایران، تقسیم استان، حادثه دلخراش انفجار قطار نیشابور، پایه گذاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) و… بوده ام.
اما ناکامی و نا توانی در خلق این اثر فرهنگی،تاریخی و در عین حال ایمنی افزا را مهمترین ضعف خود و همکارانم  در آن مقطع زمانی می دانم. علیهذا اعتراف کرده و  از تمام فرهنگ دوستان و باورمندان به نقش آفرینی دینی،مذهبی و انقلابی دکتر شریعتی پوزش می طلبم .
امید دارم این دل نوشته گواه دیگری برای اثبات مظلومیت شریعتی و خاندانش و نیز انتقال تجربه هر چند تلخ برای مدیران ارشد جوان حال و آینده خراسان با شد. و با دست توانای آنان هر چه زودتر این آرزویم بر آورده شود.
ان شاء الله
به جمع شاهدان کویرمزینان در تلگرام بپیوندید: https://t.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی