علی اکبر تاج مزینانی: گفتمان عدالت اجتماعی در قانون اساسی متبلور شده است
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: انقلاب اسلامی نقطه عطفی در توسعه عدالت اجتماعی در ایران بود.
به گزارش شاهدان کویرمزینان؛ علی اکبر تاجمزینانی در نشست گفتمان انقلاب اسلامی که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی بههمت بسیج اساتید تهران بزرگ برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ ایران بود که سبب افزایش عدالت اجتماعی شد. گفتمانی که در قانون اساسی نیز متبلور شد، بحث عدالت اجتماعی است.
وی در ادامه افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، بیعدالتی اجتماعی در تمام بخشهای جامعه مشهود بود و مردم نیز از این بیعدالتی رنج میبردند و فریاد عدالتخواهی مردم منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: با نگاه به قانون اساسی، جلوههای عدالت اجتماعی مشهود است که پیش از آن آثاری در جامعه وجود نداشت، ازجمله آنها آموزش رایگان، ایجاد فرصت اشتغال، حق تأمین مسکن و سلامت در دسترس همگان در قانون اساسی ایران اشاره شده است و در چهار دهه گذشته پیشرفتهای چشمگیری نیز در این حوزهها داشتهایم.
تاجمزینانی بیان کرد: نرخ مرگومیر مادران و نوزادان بهصورت چشمگیری کاهش داشته است. همچنین گسترش خانههای بهداشت در تمام روستاهای کشور بههمراه افزایش نرخ باسوادی و امید به زندگی و پوشش بیمهای از رشدهای قابل توجه در حوزه عدالت اجتماعی بوده است.
وی افزود: کاهش ضریب جینی از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است که سبب توزیع عادلانه درآمد در کشور شد. پیش از پیروزی انقلاب، ضریب جینی از بالای ۰,۵ به ۳۵/۰ هم رسید که نشاندهنده پیشرفتهای چشمگیر در عدالت اجتماعی است و این امر ناشی از این بود که سیاستگذاری اجتماعی مؤثر بوده اما با نقاط مطلوب فاصله داریم.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: ضریب جینی در کشور در سالهای اخیر افزایش داشته که باید نقاط ضعف در بسط عدالت اجتماعی را شناسایی کرده و تلاش کنیم مشکلات موجود برطرف شود.
تاجمزینانی اعلام کرد: برای رفع مشکلات نیازمند عزم جدی و بازنگری در سیاستهای اجتماعی داریم تا بتوان آرمانها و گفتمان انقلاب که در قانون اساسی متبلور شده را بهتر اجرا کنیم.
به جمع شاهدان کویرمزینان در تلگرام بپیوندید: https://t.me/shahedanemazinan