علاقه مقام معظم رهبری به سقراط خراسان
علامه محمدتقی شریعتی مزینانی علاقه خاصی به مقام معظم رهبری داشت دایی این جانب (شیخ حبیب الله عسکری مزینانی ) که خود از روحانیون فاضل مزینان و محضر استاد را درک نموده است سالها پیش برایم نقل کرد که: پیش از انقلاب در محضر استاد محمدتقی شریعتی مزینانی بودیم و ایشان توصیه کردند که قدر سیدعلی را بدانیم که روزی به مقام بزرگی خواهد رسید .ازایشان سئوال کردیم که استاد منظورتان کدام سیدعلی است و ایشان فرمودند: آقای خامنه ای را می گویم.
مشابه همین خاطره را نیز یکی دیگراز همشهریانم به نام حاج حسین تاج مزینانی نقل کرده که تحت عنوان خاطرات کشاورز مزینانی در خبر آنلاین منتشرشده است:
من نشسته بودم یک نفر از استاد شریعتی سؤال کرد: الآن در حال حاضر کسی هست که از دکتر علی بالاترباشد؟ استاد شریعتی گفت: ای بله (با تاکید): علی. سؤال کرد: کدام علی؟ گفت: سیدعلی خامنه ای، ایشان مرد ملایی است. در آن زمان این را گفت.
این احترام متقابل بوده و مقام معظم رهبری که در زمان وفات علامه محمدتقی شریعتی مزینانی عهده دار ریاست جمهوری اسلامی ایران بودند از استاد شریعتی به عنوان سقراط خراسان یاد کردند.
در ادامه به بخشی از خاطرات استادمحمدعلی مهدوی راد که درسایت انتخاب و سال گذشته نیز در شاهدان کویرمزینان درباره ی این علاقمندی آیت الله خامنه ای به استاد شریعتی منتشرشد می پردازیم
یاد یاران در کلام استاد
روزهایی که به محضر استاد میرفتم از کسان بسیاری سخن میرفت و آن بزرگوار درباره کسانی سخن میگفت، من هرگز از لبان استاد طعن نشنیدم، گاهی اظهار تأسفی و همین... . ولی کسانی را میستودند و مطالبی میفرمودند.
استاد احترام ویژهای به ایشان قائل بودند، و از هوشمندی و پراطلاعی و آگاهی ایشان را میستودند و از اینکه به استاد توجه دارند و به خانهشان آمد و شد دارند به نیکی یاد میکرد.
روز بدرود زندگی دکتر علی شریعتی من از قم به مشهد رسیدم و پس از زیارت مضجع مطهر حضرت رضا(ع) به محضر استاد رسیدم. کسی نبود، استاد تنها بود و از ماجرا خبر نداشت از اینجا و آنجا سخن گفتیم و برخاستم و در هنگام خداحافظی استاد با نهایت مهربانی دست بر شانهام نهادند و فرمودند کجا میروید، عرض کردم به ده و دیدن والدین، فرمودند برگشتید شما را ببینم. گفتم حتماً استاد، به قفسه کتابهای استاد کاغذی چسبانده بودند: «برای بهبودی حال استاد سیگار نکشید». گفتم چقدر خوب است که سیگار نمیکشید. و رفتم روز هفتم تیر اندکی پس از ظهر برگشتم سر کوچه میرعلم خان دوست عزیز و فرزانهام حضرت آقادریاباری را دیدم (اکنون از استادان موفق سطوح عالیه حوزه علمیه قم) چشمش که به من افتاد بغض گلویش را گرفت گفتم چه شده است؟ گفت: مگر خبر نداری گفتم من ده بودم از چی؟ گفت دکتر را کشتند. ساک از دستم افتاد. بر زمین نشستم و بعد گفتند امروز بعد از ظهر در «مسجد جامع ملاهاشم» مجلس ترحیم است. خیلی زودتر از موعد رفتم. زمان مراسم که رسید جای سوزن انداختن نبود، برقها را قطع کرده بودند، دانشجویی قرآن میخواند، نیم ساعتی گذشت عکسی از شریعتی را وارد مجلس کردند قیامتی شد در و دیوار گریه میکردند همه ضجه میزدند، زیر بغلهای استاد را گرفتند، بلند کردند، عبای تابستانی نازکی بر دوش داشت، به عصا تکیه کرد اندکی صحبت کرد، بلندگو نبود، صدا به جایی نمیرسید، اما محفل یکسر اشک و آه بود. فردای آن روز رفتم محضر استاد نشستم، استاد سیگار میکشید، عرض کردم استاد باز هم سیگار میکشید. فرمود: مرگ علی همه چیز من را به هم ریخت. و بعد فرمودند آن روز که شما اینجا بودید، اتفاق افتاده بود و من خبر نداشتم، اما رفت و آمدها زیاد شده بود، آقای خامنهای مرتب میآمدند، از صدر اسلام سخن میگفتند از مصیبتهای بزرگ، از رشادتها، از فرزند از دست دادنها، گویا میخواستند مرا آماده کنند من که راضی به رضایت خدا بودم، تسلیم بودم، بالاخره ملاحظه سن و حال و احوال مرا میکردند، خوب ایشان که همیشه به ما لطف داشتند ولی آنقدر آمدن و آنگونه سخن گفتند برایم شگفت انگیز بود، تا اینکه در منزل یکی از دوستان و در جمعی از یاران دکتر خبر را به من گفتند.
منبع: http://www.entekhab.ir/fa/news/66545
مقام معظم رهبری (در دوره ریاست جمهوری) به مناسبت رحلت استاد شریعتی پیام تسلیتی ارسال داشته که در قسمتی از آن چنین می فرماید:
”... او که از خانواده ای روحانی برخاسته و سالها در حوزه علمیه مشهد مدارج علوم دینی را پیموده بود بی شک یکی از پرسوزترین و مخلص ترین اندیشمندان و مبلغان اسلامی بود که استحکام اندیشه را با نوآوری در روش به هم آمیخته و برای نسل تحصیل کرده و با فرهنگ، متاع فکری جذابی را ارائه کرده کرد. زندگی او سراسر به تعلم و تعلیم و در بهشتی از صفا و پاکدامنی گذشت. رحمت خدا بر او و حشرش با محمد و آل محمد باد که عمر رابه عشق و ثناگویی آنان به سر آورده بود.“
منبع: http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=121269
- ۹۲/۰۲/۰۱