خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران سرویس: فرهنگ و حماسه
در 80 کیلومتری شهرستان سبزوار، روستایی قرار دارد که شاید با تمام روستاهای کویری ایران متفاوت باشد. روستای «مزینان» با قدمتی چند هزارساله که چون نگینی در دل کویر میدرخشد و در سنههای مختلف کانون توجه محققین و تاریخ نویسان قرار داشته و دارد.
به گزارش سرویس فرهنگ و حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، زمانی ترکان بر این دیار حملهور میشوند و شکست سختی میخورند. مردم مزینان بر دروازه شهر مینویسند: «اینجا سرزمین مرزبانان است و ما آماده جانفشانی هستیم». پسر «تیمورلنگ» در کویر مزینان کشته میشود تا تیمور جرأت نگاه بد به این نقطه نداشته نباشد.
در دوره قاجار، ناصرالدین شاه که از سفر زیارتی رضوی بر میگردد چون به نزدیک مزینان میرسد شوق آن دارد که دیار شجاعان را از نزدیک ببیند. خود در کتاب «مطلع الشمس» چنان توصیفی از آن میکند که گویی ترس را از حضور مردان رشیدی که محافظت او را تا مزینان بر عهده میگیرند احساس میکند و در وصف آنان میگوید: 50 سوار رشید مزینانی مرا تا مزینان اسکورت کردند.
در «تاریخ بیهق» از امیران و حکیمان و عالمان مزینان تعاریف زیادی آمده است و در تاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی خانواده معزز شریعتی در کانون حقایق اسلامی خوش میدرخشند و بر علیه رژیم منفور پهلوی به مبارزه برمیخیزند و در این راه دکتر علی شریعتی جان خویش را نثار میکند مرگ با عزت را در هجرت به جان میخرد و غریبانه در جوار حرم مطهر بانوی صبر و استقامت حضرت زینب (س) به خاک سپرده میشود.
صاحب اثر" سبزوار شهر دیرینههای پایدار" از مزینان به عنوان زادگاه دانشمندان و اندیشمندان یاد میکند. «کندو» مینویسد: وجه تسمیه آن بر وزن «امینان مزن» یعنی دانشمند و اندیشمند و «مزینان» یعنی زادگاه دانشمندان و اندیشمندان است و به راستی این تعبیر در دوران دفاع مقدس حضور گسترده فرزندان دلاور مزینانی در جبهههای حق علیه باطل به حقیقت میپیوندد و آنها عالمانه به معارف کلام معنوی امام زمان خویش نائل میآیند و گروه گروه به جبهه میشتابند و در این راه 56 شهید تقدیم میکنند.
وجود دو خانواده سه شهید و پسر عموهای شهیدشان و همچنین تشییع همزمان چهار شهید «عملیات والفجر8» این روستا را در حومه سبزوار متمایز از روستاهای دیگر میکند.
پدران، مادران، برادران و خواهران شهدا پس از سالها چون کوه استوار ایستادهاند و مادران میگویند که اگر دوباره خصمی بر سرزمینمان هجوم آورد باز هم فرزندانی داریم که به میدان بفرستیم و خودمان نیز اگر توان باشد سلاح برمیداریم و میجنگیم.
پدر شهیدان سیدمحمد، سیدحسین و سیدحسن حسینی که خود از رزمندگان و جانبازان جنگ تحمیلی است و هم اکنون به علت بروز آثار شیمیایی در بیمارستان بستری است با شور و شوق عجیب از مدت حضور خاطره انگیزش در جبهه میگوید.
مادر شهیدان علی و محمد و حسین شهیدی که با قامتی خمیده همیشه صبر و صلابت را شرمنده میکند، میگوید: درهشت سال جنگ،خوشهچینی میکردم و درآمدش را برای رزمندهها میفرستادم و اگردوباره جنگی بشود خودم به همراه شوهر پیرم و دیگر فرزندانم اولین نفراتی هستیم که سلاح برمیداریم وبه جنگ میرویم. من همان مادری هستم که که بادستان خویش فرزندش راکفن کرد و به خاک سپرد.
دومین یاواره 56 شهید و ایثار گر روستای مزینان سبزوار،29 دیماه جاری برگزار میشود
این نوشته از اینجانب علی مزینانی عسکری بود که در رسانه های مختلف منتشرشد
|