بایگانی بهمن ۱۳۹۲ :: شاهدان کویر مزینان

شاهدان کویر مزینان

کویر تاریخی مزینان زادگاه دانشمندان و اندیشمندانی است که سالهاست برتارک زرین صفحات تاریخ و جغرافیای ایران زمین می درخشد. این سایت مفتخر است که جاذبه های گردشگری و متفکرین ، فرهیختگان، علما وشهدای این دیار رابه تمامی فرهنگ دوستان معرفی نماید.
شما مخاطب گرامی می توانید با مراجعه به درباره کویرمزینان بیشتر با مزینان آشنا شوید

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

۴۶ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

۳۰
بهمن
۹۲

مراسم بزرگداشت سردارشید اسلام پاسدار شهید حاج محمد مزینانی روز جمع دوم اسفند ماه در مهدیه مزینانی های مقیم تهران برگزار می شود.

به گزارش شاهدان کویر مزینان ؛ این مراسم از ساعت 14:30تا16:30 با حضور خانواده معزز و همرزمان شهید و باسخنرانی حجت الاسلام علی پناه در مهدیه مزینانی های مقیم پایتخت واقع در خیابان پیروزی ، چهارصد دستگاه خیابان کلینی برگزار می گردد.

پاسدار رشید اسلام جانباز حاج محمد مزینانی پس از تحمل سه دهه درد و رنج صدمات شیمیایی و 70درصد مجروحیت عاقبت در بیسم بهمن ماه 92 در بیمارستان ساسان تهران به شهادت رسید و پس از تشییع در تهران و  شهرستان داورزن در یوم الله 22 بهمن در گلزار شهدای بهشت علی (ع) زادگاهش مزینان به خاک سپرده شد

  • علی مزینانی
۲۹
بهمن
۹۲


اینها امیدان انقلابند کودکانی که معصومانه بر مزار شهدای مزینان آمده بودند و انگشتان کوچک خود را به تقلید از بزرگ ترهابر روی سنگ مزار شهدا قرار می دادند و همانند مربیانشان برای شهدا فاتحه می خواندند.
اینها نسل پنجمی ها ی انقلابند درست زمانی را تداعی می نماید که معمار کبیر انقلاب فرمود : سربازان من در گهواره هستند . واکنون نیم قرن از آن سخن گذشته و سربازان خمینی کبیر (ره) یکی پس از دیگری بزرگ شدند و انقلاب را پاس داشتند و اکنون این نسل برای آشنایی با این راه آماده می شوند.
نونهالان مزینانی برای عطر افشانی مزار شهدای مزینان به گلزار بهشت علی (ع) شتافتند جایی که بیست و پنج شهید همچون ستاره ای درخشان در این کویرتاریخی نورافشانی می کنند.
این کودکان از مرکز پیش دبستانی و مهدکودک امیدان نبی(س) وابسته به موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون(س) مزینان به همراه مربیانشان سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را این گونه گرامی داشتند.

برای مشاهده تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید و یابه ادامه مطلب بروید...

  • علی مزینانی
۲۹
بهمن
۹۲

نوید شاهد: مدیر مسوول انتشارات «زلال اندیشه» از تجدید چاپ کتاب خاطرات همسر سردار شهید علی اصغر حسینی در کمتر از یک سال خبر داد.

به گزارش شاهدان کویرمزینان به  نقل از نوید شاهد عصمت مرزبان مدیر مسوول انتشارات «زلال اندیشه» در گفت وگو با خبرنگار نوید شاهد از تجدید چاپ کتاب «کاش می شد تو را شناخت» خبر داد و گفت: این کتاب، خاطرات سکینه پروانه همسر سردار شهید علی اصغر حسینی محراب است که به قلم طیبه مزینانی نوشته شده است.

این کتاب در کمتر از یک سال به چاپ دوم رسیده و در قطع رقعی، با قیمت 3000 تومان وارد بازار نشر شده است.

طیبه مزینانی نویسنده جوانی که در مشهدمقدس زندگی می کند تا کنون علاوه بر انتشار چندین کتاب به نامهای مهرش را از دلم ببر ،بوی نم خاک و چشم انتظار درباره شهدای مزینان آثار متنوع دیگری نیز با عناوین حکایت باران ،تشت آتش ، روایت غریب، ناصر ،پسرم یوسف، کنعان و... به  چاپ رسانیده است .



  • علی مزینانی
۲۸
بهمن
۹۲

هیئت داوران و اسامی هنرمندان راه یافته به بخش‌های پوستر و کاریکاتور یازدهمین جشن تصویر سال معرفی شدند.

به گزارش شاهدان کویرمزینان به نقل از همشهری آنلاین ، کامبیز درمبخش، مسعود شجاعی طباطبایی، هادی زائری‌مقدم هیئت انتخاب و داوری بخش کاریکاتور و بیژن صیفوری، کیانوش غریب‌پور، محمدرضا عبدالعلی هیئت انتخاب و داوری بخش گرافیک یازدهمین جشن تصویر سال را تشکیل می‌دهند که انتخاب آثار و اعلام برندگان برای کسب تندیس ویژه و دیپلم‌های افتخار در یازدهمین جشن تصویر سال را برعهده دارند.

سعید مزینانی هنرمند رشته گرافیک در بخش آزادگرافیک پوستر در این مسابقات هنری  شرکت دارد

یازدهمین دوره‌ «جشن تصویرسال» از اول تا ۲۰ اسفندماه همچون دوره‌های گذشته، با در اختیار داشتن کلیه‌ فضاهای نمایشگاهی خانه‌ هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

  • علی مزینانی
۲۷
بهمن
۹۲

ازحدیره تا باغستان

ره آورد سفربه مزینان

مزینان از نگاهی دیگر(16 )


بخش بیست و دوم

آق بی بی دیگر هیچ گاه شانکر (علی ) فرزند دکتر نات را ندید و در این آرزو مرغ روحش به سوی معبود در تنهایی و سکوت پرکشید و آخرش هم خیلی از ما ندانستیم این پیرزن سیده چگونه و چرا به مزینان آمده و همیشه تنها بود !

مردم خونگرم و قدرشناس مزینان به پاس سالها ساده زیستی و مهربانی های آق بی بی جنازه او را بردوش گرفتند و در بهشت علی (ع) محترمانه به خاک سپردند و برایش همانند اموات خودشان مراسم ختم و یادبود برگزار کردند و خانه اش را حسینیه ی کوچکی کردند و هرشب جمعه به نیت ثواب برای او در آنجا دعای کمیل و زیارت عاشورا برپا می کنند.

جاده همچنان تا داورزن همچون مار سیاهی پیچ در پیچ امتداد دارد و بار دیگر با نگاه به طاق هایی که پیش از این در باره اشان نوشتم  رو در روی موتور آل احمد که سالها این منطقه ی کویری را به همت چند نفر از اهالی مزینان به سرزمینی سبز مبدل ساخته و درختان بید و توت و سنجد در مسیر راه داورزن به مزینان کاشته است و مانیز در اواخر اسفند همراه با پدرانمان از طرف مدرسه مأمور به کاشت طاق می شدیم تا شن های روان نتوانند بر زادگاهمان حمله کنند تمامی خاطرات روز درختکاری را برایم زنده می کند و به راستی نیز چنین شد هرچند در سه دهه ی اخیر دیگر از آن همت آموزش و پرورشی ها و فرهنگی ها خبری نیست اما درختان طاق همچنان مقاوم و استوار ایستاده اند و گاهی مورد هجوم افرادی که قرار است ریشه های آنها را بسوزانند تا با قلّو *چایی درست کنند قرار می گیرند . تنها در این سه دهه یکی از جوانمردان مزینان در مدت حیات کوتاهش که پس از مدتها دوری از وطن به مزینان بازگشته بود تا به همشهریانش کمک نماید علاوه برخدمات فراوان به مزینان به حفر چاه و نصب موتور آب پرداخت و دوباره آب را روانه ی بازار و جوی آب و ریشه های درختان سربرشانه ی هم نهاده نمود تا جایگزین آب سرد و زلال مزینان که از دل کو هها سرازیر می شد و از کاریزهای سلسله وار که به همت پدران زحمتکش ما گاه لایروبی می گردید بکند و این گونه شد و موتور آب به نام شهید امین آبادی پس از شهادتش همچنان صحرای مزینان را آبیار ی می نماید.

از طاق ها و موتور شهید امین آبادی و موتور آل احمد که آن گونه که شنیده ام در هجوم غریبه ها قرار گرفته و از مزینان اگر نجنبیم دارد رخت می بندد به سوی کاریز خِش خِشو راه می افتم ولی هرچه می گردم اثری از آن نمی بینم کاریزی که ما بچه ها ازبس از آن بالا و پایین رفته بودیم صاف شده بود و  دستهایمان  را بر روی سینه می گذاشتیم و از بالا به سمت پایین سُرمی خوردیم و حسابی شادمانی می کردیم.

چون دیگر کاریز را نمی بینم  راهم را به سمت مزینان ادامه می دهم و در مقابل منبع آبی که درست پس از پیروزی انقلاب بر بالای مزینان قرار دارد می ایستم و این گردنکش مغرور را که با غرورش تشنگان را سالهاست سیراب می کند تماشا می کنم و گویی برای اولین بار است که این گونه خریدارش شده ام و از خودستائیش حض می برم و بر آن درود می فرستم . آن موقع در اینجا هیچ بنایی قرار نداشت و حفاران به حفاری این مکان با بیل جرثقیل اقدام کردند و چون ما بچه ها این خبر را شنیدیم و هرکس همان حکایت فیل مولوی را برایمان می گفت که : وقتی دستگاهشان را باز کردند  فکر کنم صد متر بود و یا این جنسش از طلاست و چندین ندیده ی دیگر را  برایمان شرح می دادند  مشتاقانه به سمت این دستگاه اعجاز گر شتافتیم و هر روز به تماشایش می ایستادیم که چگونه زمین را سوراخ می کند و گل و لای را بیرون می آورد بدون آنکه پدر مقنی ما دلو و کلنگ خود را در آن بیندازد  و چه قدر راحت اینکار را می کنند در حالی که هرگاه بابا روانه ی کار چاه می شد ما برای دوباره دیدنش دعا می کردیم.

در مقابل این منبع اکنون مجتمع فرهنگی هنری شریعتی  ساخته شده است که خودش اندک اندک در خلال فراموشی مسئولین ، دارد به یک بنای تاریخی مبدل می شود جایی که به نام چهارده معصوم علیه السلام چهارده کتیبه برسردر آن طراحی و چندین باب دکان در آن ساخته شده است و گنبدی در میان این مجتمع بنا کرده اند که از اقوال مختلف چنین شنیده ام ؛اینجا برای دفن پیکر به امانت گذاشته شده در سرزمین شام فرزند شایسته کویرمزینان دکتر علی شریعتی آماده می شود تا اگر وعده های وزرای دولت اصلاح طلب سید محمد خاتمی که تعدادی از آنها از جمله عطاء الله مهاجرانی و محمد معین و نوری و دیگر وزراء و مسئولینی که نامشان به لحاظ بی وفایی بعد آنها دیگر در خاطر ما نمانده ؛ محقق شود و پیکر شریعتی پس از سالها به زادگاهش مراجعت کند در این مکان به خاک سپرده شود . در کنار این مجتمع مدرسه ای شبانه روزی ساخته اند که از روستاهای مجاور نیز دانش آموز می پذیرند و پایگاه بسیج به نام شهدای پر افتخار مزینان نیز اکنون در این بالا دارای ساختمان شده است . روزگاری این بسیج به خصوص در دهه ی شصت در مدرسه ی علمیه شریعتمدار چه خاطراتی از حضور نوجوانان و جوانان مزینانی به ثبت نرسانده است ولی حیف که موتور برق مزینان که می گویند یادگار دکتر شریعتی است تا حداقل یک ساعت از شبمان را در زمانه ای که برق در مزینان رسمی نشده بود روشن نماید در پس این ساختمانهای نوبنیاد گم شده است و یادش بخیر سیمهای کج ومعوج و تیرچه های چوبی که ما گاه به زور از آن بالا می رفتیم ولی شیرمحمد و مرحوم کبل ابراهیم ولیعهد با چنگکی که می بستند خود را به کلاهک لعابی می رساندند و لامپ های سوخته را تعویض می نمودند.

آرام آرام در بلوار شریعتی به سمت بازار برمی گردم. نمی دانم چرا دلم ناگهان هوای دیدن یکبار دیگر آن خانه ی گلی و قامت بلند کربلایی غلامحسین سلمانی را کرده است که روزگاری تا لب خط خانه اش ادامه داشت و دم غروب در کنار تعدادی نی که در اطراف این خانه سربرآورده بودند می نشست و گویی همیشه انتظار می کشید تا ببیند چه کسی به مزینان وارد می شود.

درکنار این خانه، زمینی دق* و در حاشیه اش خانه ای دیگر قرار داشت که در آن روزگار پسرانش قبل از آنی که شهید بشوند چه جنب و جوشی داشتند ولی اکنون آن خانه دیوارش آجری شده و تنها عکس سه شهید بردیوارش نقش بسته ؛حسین و محمد و علی که هریک برای مزینان تاریخی دیگر می سازند. شهیدی،نامی آشنا برای مزینانی هاست . روزی روزگاری  از این خانه ی مستضعف نشین علی که به همراه برادرانش در تهران از مبارزین انقلابی شده بودند و شیشه های شراب فروشی زیادی را شکسته بودند و در روز 17 شهریور به امداد مجروحین شتافته بودند به سوی جبهه رهسپار شد و اولین شهید مزینان در منطقه ی داورزن نام گرفت و...

و ادامه دارد...

* قلّو : دبه ای آلومنیومی که چوپانان برای چای درست کردن استفاده می کنند

* دَِِق : زمین بایر و صاف

  • علی مزینانی
۲۷
بهمن
۹۲

دکتر سعیده مزینانی وجمعی از محققان دانشگاه صنعتی قم توانستند با استفاده از نانوذرات اکسید روی در سیستم پخت لاستیک اتیلن پروپیلن دی ان (EPDM)، موفق به افزایش مقاومت حرارتی (طول عمر) قطعه نهایی و بهبود خواص مکانیکی آن شوند.

به گزارش  شاهدان کویرمزینان به نقل از سرویس علمی ایسنا خواص ویژه نانوذرات اکسید روی نظیر مقاومت حرارتی بالا، ثابت دی الکتریک پایین و فعالیت کاتالیستی ویژه سبب شده است دانشمندان کاربردهای آن‌ها را در زمینه‌های مختلف مورد مطالعه و بررسی قرار دهند.

علاوه بر موارد ذکر شده، به دلیل اندازه بسیار کوچک و مساحت سطح بالای نانوذرات اکسید روی می‌توان آنها را به عنوان جایگزین ذرات اکسید روی متداول در پخت الاستومرها به کار برد؛ چراکه فرایند پخت و در نتیجه خواص محصول نهایی وابسته به سطح تماس بین ذرات اکسید روی و سایر مواد موجود در فرایند است.

اگرچه تا کنون مطالعات بسیاری بر عملکرد این نانوذرات در سیستم تولید لاستیک صورت گرفته است اما هنوز جنبه‌های زیادی از آن نامشخص باقی مانده و نیازمند بررسی‌های بیشتری است. از این رو در پژوهش محققان ایرانی تأثیر استفاده از نانوذرات اکسید روی در سیستم پخت EPDM بر طول عمر لاستیک مصرفی و میزان تغییرات خواص مکانیکی الاستومر مطالعه شد.

این محققان با استفاده از بررسی دقیق مورفولوژی، توزیع مناسب نانوذرات اکسید روی برای کنترل سیستم پخت مناسب را بدست آورده و در ادامه با استفاده از مدل‌های سینتیکی Friedman و Kissinger بر پایه آزمون‌های حرارتی TGA-DTA چند نرخی به بررسی دقیق بهبود مقاومت حرارتی که شامل انرژی اکتیواسیون و درجه واکنش تخریب بود پرداختند. در آخر نیز خواص مکانیکی نانوکامپوزیت شامل سختی، جهندگی و آزمون‌های دینامیکی- مکانیکی با سیستم‌های رایج پخت مورد مقایسه قرار گرفت.

نتایج این کار تحقیقاتی که توسط دکتر محمدرضا کلایی و دکتر سعیده مزینانی( عضو هیأت علمی پژوهشکده نانوفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، دکتر علیرضا شریف (دانشگاه تربیت مدرس) و دکتر مهرزاد مرتضایی (عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر) صورت گرفته است در مجله Journal of Analysis and Calorimetry ( جلد 110، شماره 3، ماه دسامبر سال 2012، صفحات 1407 تا 1414) منتشر شده است.

برای آشنایی بیشتر با این محقق مزینانی اینجا را کلیک کنید و یا به ادامه مطلب بروید...

  • علی مزینانی
۲۵
بهمن
۹۲

سید مصطفی جلالی پور هنرمند جوان سنتی خوان مزینانی این بار در بندر ماهشهر به اجرای برنامه در شبکه جام جم یک پرداخت.

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛ استاد موسیقی و آواز سنتی سید مصطفی جلالی پور امروزجمعه بیست و پنجم با حضور در سرزمین قهرمان پرور خوزستان و بندر تاریخی ماهشهر به اجرای موسیقی در برنامه زنده تلویزیونی ایرانی سلام شبکه جام جم یک پرداخت و تصنیف های زیبایی را به عنوان خواننده اجرا کرد.

این هنرمند جوان مزینانی مدتی است به عنوان خواننده مهمان در این برنامه زنده تلویزیونی هنر نمایی می کند که به دلیل استقبال شهروندان ایرانی در داخل و خارج کشور بارها در برنامه های جام جم دعوت شده است .

استاد جلالی پور علاوه بر اجرا در شبکه های جهانی جام جم یک ، دو و سه در شبکه ی یک سیما نیز تصنیف های زیبایی را خوانندگی کرده است که می توان به اجرای دو تصنیف ماندگار  عشق پنهان و خوشه چین اشاره کرد 

عکس : محسن مزینانی

  • علی مزینانی
۲۵
بهمن
۹۲


پس از اطلاع از شهادت شاهد کویرمزینان  پاسدار  رشید اسلام جانباز شهید حاج محمد مزینانی ، شاهدان کویرمزینان با تنظیم چند خبر و ارسال به رسانه ها اطلاع رسانی وسیعی در این زمینه نمود که این اقدام به طور گسترده ای علاوه بر پخش از شبکه های مختلف تلویزیونی و بخش های خبری در خبرگزاری ها و سایت های رسمی  نیزمنتشر شد .

(با کلیک بر روی گزینه های آبی و نام این رسانه ها خبر اصلی را مشاهده بفرمایید)


خبرگزاری فارس 

خبرگزاری جمهوری اسلامی  ایرنا

خبرگزاری ایسنا

خبرگزاری دفاع مقدس

خبرگزاری تسنیم

خبرگزاری  کیهان

واحد مرکزی خبر

سایت داورزن نیوز

سایت یاشهید

سایت و هفته نامه صبح صادق

سایت بسیج پرس 

سایت آفتاب

سایت واضح

پایگاه خبری سبزوار پیام

پایگاه خبری بصیرسبزوار

پایگاه خبری فرهنگ دانشجو

پایگاه خبری سبزوار ما

پایگاه خبری سلام سربدار

پایگاه خبری تحلیلی فاش نیوز

روزنامه کیهان

روزنامه اعتدال

روزنامه خراسان

روزنامه جوان

خبر فارسی 

پورتال بنیاد شهید

و...

  • علی مزینانی
۲۴
بهمن
۹۲

نماینده مردم شهرستان های سبزوار ،داورزن،خوشاب و جغتای در مجلس شورای اسلامی با حضور در مزینان  برضرورت تکمیل پروژه مجتمع خدمات بهزیستی مزینان تأکید کرد .

به گزارش شاهدان کویرمزینان؛دکتر محمد رضا محسنی ثانی که برای شرکت در مراسم بزرگداشت جانباز شهید محمد مزینانی در مزینان حضور یافت از ساختمان در حال ساخت مجتمع خدمات بهزیستی موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س)بازدید کرد.

در این بازدید که به دعوت مدیر عامل موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون صورت گرفت پس از گزارش خانم گلستانی از وضعیت ساخت این مجتمع؛ دکتر محسنی ضمن تماس تلفنی با مدیر عامل سازمان بهزیستی خراسان رضوی بر ضرورت و پیگیری تکمیل بهزیستی مزینان تأکید نمود و در ادامه از مسئولین و کارکنان مجتمع به خاطر زحمات فراوانی که برای به ثمر رسیدن این پروژه متقبل شده اند تشکر و قدردانی کرد.

وی با اشاره به پاداش فراوان خدمت به محرومان  افزود: ساخت مجتمع خدمات بهزیستی مزینان نیاز شهرستان داورزن و منطقه است و باید همه ی مسئولین و مدیران مرتبط برای تکمیل آن تلاش نمایند.

شایان ذکر است موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س) مزینان در حال حاضر 600 مددجو در سطح منطقه را که حدود 12 روستا می باشد  تحت حمایت خود دارد که تعداد 450 نفر از آنها افرادی با میانگین سنی بالای 60 سال بوده و حداقل 50 نفر از آنها زمینگیر می باشند و با این ضرورت بانوی فداکار مزینان فاطمه گلستانی با کمک خیرین مزینان و غیرمزینانی  اقدام به ساخت و تأسیس مجتمع خدمات بهزیستی مزینان نموده است که باگذشت دوسال و با ادامه پیگیری های مستمر وی بارقه هایی از امید برای تکمیل این کارخیرخواهانه دمیده شده است  و مسئولین منطقه به ویژه نمایندگان شهرستان سبزوار و مسئولین بهزیستی خراسان رضوی و امام جمعه و مسئولین بهزیستی و فرمانداری شهرستان داورزن با حضور درمزینان و بازدید ازساختمان در حال ساخت مجتمع حمایت خود را از اقدام والای این شیرزن مزینانی اعلام کرده اند.

  • علی مزینانی
۲۴
بهمن
۹۲

 مراسم تشییع جنازه  یکی دیگر از شاهدان کویرمزینان پاسدار رشید اسلام جانباز شهید حاج محمدمزینانی از شبکه تهران و شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی پخش شد

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛  ویژه برنامه درشهردر ساعت 35 دقیقه بامداد روز پنج شنبه بیست وچهارم بهمن ماه بعداز خبر 24  شبکه  تهران  مراسم تشییع جنازه جانباز شهید حاج محمدمزینانی را پخش کرد

همچنین در ساعت 8:05 صبح روز پنج شنبه  مستند چند دقیقه ای از زمان بستری شدن تا تشییع جنازه این شهید بزرگوار در برنامه صبح باخبر شبکه خبر  پخش گردید ودر ادامه مجری برنامه صبح باخبر جمله معروف فرزند شلیسته کویرمزینان دکتر علی مزینانی شریعتی را باعنوان « آنان که رفتند کاری حسینی کردند و آنان که ماندند باید کاری زینبی کنند وگرنه یزیدی اند» را قرائت کرد و همچنین مهمان برنامه مهندس بذر پاش با اشاره به این مستند و گرامیداشت یاد شهید محمد مزینانی پیرامون ایثارگری و از خود گذشتگی ملت ایران به خصوص جانبازان صحبت کرد.

سامانه اطلاع رسانی شاهدان کویرمزینان شب گذشته نیز با ارسال این خبر به شهروندان مزینانی زمان پخش برنامه ها را اطلاع رسانی نمودکه مورد تقدیر همشهریان گرامی قرار گرفت و با ارسال پیامک تشکر وامتنان خود را اعلام کردند.


  • علی مزینانی
۲۴
بهمن
۹۲

 

به گزارش شاهدان کویرزمزینان به نقل از  روابط عمومی اداره تبلیغات اسلامی مانه و سملقان، صبح روز یکشنبه  20 بهمن ماه  سال جاری به همت اداره تبلیغات اسلامی و همکاری آموزش وپرورش شهرستان و با حضور حجت الاسلام مزینانی ، گفتمان دینی با موضوع نقش رهبری حضرت امام «ره»درپیروزی انقلاب اسلامی دردبیرستان امام خمینی «ره»روستای درکش برگزارشد.
حجت الاسلام احمد مزینانی درواکاوی شخصیتی حضرت امام(ره)اورا به عنوان رهبری انقلاب اسلامی‌ در هدایت خیزش مردمی ‌و رسیدن به پیروزی دانست که ایشان رهبری مدبر، شجاع، متفکر، آگاه به زمان و مسائل جهانی بود که با بهره مندی از شیوه‌های نوین و بدیع، بزرگ‌ترین انقلاب معاصر را هدایت کرد.
وی همچنین گفت:حضرت امام خمینی «ره» در کوران انقلاب، به عنوان چهره‌ای تاریخ ساز و پدیده‌ای استثنایی و کاریزماتیک جلوه کرد و به قول «یودو اشتاین باخ» مدیر مؤسسه شرق شناسی آلمان ،امام خمینی سیاسی ترین رهبر معنوی جهان، با شخصیتی جذاب و کاریزماتیک، تمام آرمان‌های جمهوری اسلامی‌که برمبنای آنها ساخته شده است، از افکار ایشان ریشه می‌گیرد.
    وی به نقش حساس رهبری در شکل‌گیری نهضت اسلامی‌ در دوران طاغوت و پیروزی انقلاب اسلامی ‌و سرنگونی رژیم کهنه و فرسوده شاهنشاهی در کشوراشاره وافزود:در واقع انقلاب اسلامی‌ ایران که با رهبری بی‌نظیر امام خمینی به وقوع پیوست یک انقلاب واقعی و تمام عیار به شمار می‌رود، چون همه عناصر لازم و ضروری در تعریف و ماهیت انقلاب‌ها، در انقلاب اسلامی ‌ایران وجود داشت.
 شایان ذکر است جلسه گفتمان دینی با پاسخ به سئوالات مطرحه شده خاتمه یافت.

  • علی مزینانی
۲۴
بهمن
۹۲

مراسم تشییع جنازه پاسدار رشید اسلام جانباز شهید سرهنگ محمدمزینانی از شبکه تهران و شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی پخش می شود

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛ با پیگیری های مکرر شاهدان کویرمزینان ویژه برنامه درشهر امشب بعداز خبر 24 به مراسم تشییع جنازه جانباز شهید حاج محمدمزینانی اختصاص یافت و فردا 24 بهمن  نیز در برنامه صبح باخبر شبکه  خبر گزارشی چند دقیقه ای از این مراسم بین ساعت 7صبح تا 9:30 دقیقه پخش می گردد.

شایان ذکر است پیش از این نیز مراسم تشییع جنازه این شهید مزینانی در بخشهای خبری شبکه یک سیما و شبکه تهران و همچنین شبکه استانی خراسان رضوی پخش شد.

  • علی مزینانی
۲۴
بهمن
۹۲


همزمان با یوم الله 22 بهمن مجلس بزرگداشت خادم الشهدا مرحوم شیخ علی مزینانی در هیئت ائمه بقیع (ع) مزینانی های مقیم تهران برگزار شد.

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛ پنجمین سالگرد خادم الشهدا حاج شیخ علی مزینانی  به همت هیئت ائمه بقیع (ع) و با حضور شهروندان مزینانی در یوم الله 22 بهمن برگزار شد

شیخ محمدمزینانی برادر این روحانی جوان پیرامون سجایای اخلاقی و شخصیتی مرحوم شیخ علی مزینانی سخنرانی نمود و در ادامه ذاکرین اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام به ذکر مصیبت خوانی پرداختند.

مرحوم حاج شیخ علی مزینانی در شب 22 بهمن 1387 برای حضور در جمع راهپیمایان عازم  منطقه بن شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری شده بود که خودرو حامل وی در مسیر جاده سلفچگان تصادف می کند و روح این روحانی جوان به دیار ابدی پرواز می نماید .

این روحانی جوان از جمله کسانی بود که در ایام حضور کاروان های راهیان نور  به صورت افتخاری در مناطق عملیاتی دفاع مقدس پذیرای زائرین سرزمین های نور بود

یکی از دوستان و هم حجر ه ای های مرحوم شیخ علی مزینانی در سایت خادم الشهدا در فقدان وی چنین نوشته است : «امشب دلم به یادش بود توی گوگل اسمشو سرچ کردم عکسشو که دیدم دلم گرفت خدا رحمتش کنه خاطرات زیادی با هم داشتیم از زیارت عاشوراهایی که تو حجره می گرفت از دعای توسل و ندبه هایی که تو مدرسه می خوند از پیاده روی که به کربلا داشتیم و شبی که از کربلا رفتیم نجف یادمه قبل از حرکت پیراهنامونو عوض کردیم وقتی رسیدیم نجف زیارت خوندیم آقای مزینانی و دوستان گفتندمیخوان شب نجف بمونن ولی من گفتم میخوام برگردم کربلاوقرار گذاشتیم که فردا اوناهم برگردن کربلا من راه افتادم داشت شب می شد تقریبا نزدیکای کربلا که رسیدم دیدم شاگرد راننده داره پول جمع می کنه یه لحظه یادم افتاد که موقع عوض کردن لباسامون پولام توی جیب پیراهنمو برنداشتم لطف خدا به کمکم رسید وگرنه نه زبانشون بلد بودم نه پولی داشتم که بدم خدارحمتش کنه روزی که خبردار شدم از دنیارفته خیلی سعی کردم برم بالای سر جنازش اما نتونستم واقعا سخت بود خیلی سخت»

  • علی مزینانی
۲۳
بهمن
۹۲
محسن مزینانی هنرمند عکاس مزینانی با حضور در راهپیمایی یوم الله 22بهمن به شکار تصاویری از حضور پرشور مردم انقلابی تهران پرداخته که عکس های وی در سایت بسیج پرس با عنوان "حضور پر شور مردم؛ مشتی محکم بر دشمنان اسلام" منتشر شده است .




درادامه برای دیدن این تصاویر اینجا کلیک کنید

  • علی مزینانی
۲۳
بهمن
۹۲
مرکز اسناد انقلاب اسلامی از نقش و جایگاه دکتر شریعتی در جریان انقلاب 57 ایران می گوید

مجله وزین اینترنتی اسرار نامه که همانند شاهدان کویرمزینان در خدمت دیار سربداران و دارالمومنین سبزوار می باشد و در این راستا تا کنون در معرفی این سرزمین کهن و تاریخی گام های بسیار خوبی برداشته و بی هیچ چشمداشتی تنها به عشق خدمت به زادگاهشان می کوشند هرجا مطلبی پیرامون سبزوار بزرگ دیده  بی درنگ به انتشار آن همت گمارده است این بار در وبگردی خود به نقش جایگاه فرزند شایسته کویر مزینان و خطه ی عالم پرور سبزوار دکتر علی شریعتی مزینانی رسیده که در سایت رسمی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده و با مقدمه ای زیبا آن را باز نشر نموده است و ماهم ضمن خداقوت به این یاران سربداری و اسراری که بی شک خون حاج ملاهادی اسرار سبزواری ها در رگهایشان حیات یافته که این گونه با درایت سبزوار و سبزواری را به دنیا معرفی می نمایند بی هیچ کم و کاستی آن را تقدیم مخاطبان گرانمایه می نماییم.

مرکز اسناد انقلاب اسلامی از نقش و جایگاه دکتر شریعتی در جریان انقلاب 57 ایران می گوید

دکتر علی شریعتی مزینانی ، نویسنده برجسته و چهره سرشناس سیاسی و مذهبی معاصر ایران است که در ردیف نظریه پردازان انقلاب اسلامی ایران قرار دارد.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه ، این فرزند شایسته دیار سربداران که در 1312 در کویرتاریخی مزینان از توابع داورزن سبزوار و در خانواده ای اهل علم و مذهب دیده به جهان گشود ، در سال های جوانی خود توانست تأثیری شگرف بر جذب شمار کثیری از جوانان آن روز ایران به مسیر مبارزات انقلابی علیه طاغوت ستم شاهی بگذارد.

مبارزاتی که هرچند سرانجام در بهمن 57 به پیروزی رسید ، اما خود شریعتی دیگر تا آن زمان جان را بر سر راه هدف گذاشته بود و در تبعید و غربت در انگلستان با مرگی مشکوک ، دار فانی را وداع گفته بود. مرگ مشکوکی که بسیاری معتقدند وی توسط مزدوران رژیم شاه به شهادت رسیده است.

با این حال اندیشه های شریعتی چنان بزرگ و عمیق بود که مرگ نمی توانست آن ها را خنثی سازد و از یادها ببرد.

بلکه چنانکه دیدیم در جریان راهپیمایی ها و تجمعات دوران انقلاب همواره عکس و سخنان شریعتی دست به دست و دهان به دهان در میان انقلابیون منتشر می شد و هنوز هم پس از گذشت این همه سال ، اکثر اندیشه های شریعتی همچنان در میان جوانان زنده است و طرفداران بی شمار خود را دارد.

به طوری وبسایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران در مطلبی مفصل نقش و جایگاه دکتر شریعتی در جریان انقلاب را مورد بررسی قرار داده است.

اسرارنامه در ادامه به انتشار متن کامل این مطلب می پردازد:

 

نگاهی به جایگاه دکتر شریعتی در انقلاب اسلامی

در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی قرار گرفته ایم.ضرورت ایجاب می کند از کسانی که در فجر آفرینی نقش داشته اند ولی سرنوشت اجازه نداد تا شاهد به ثمر نشستن فعالیت های خود باشند یاد می نمایم.مرحوم دکتر علی شریعتی به عنوان یکی از این شخصیت های تاریخ ایران هستند که شامل این موضوع می شود.برای فهم بهتر نقش و جایگاه شریعتی در انقلاب اسلامی ایران خدمت جناب آقای علی کردی مولف کتاب سه جلدی شریعتی به روایت اسناد ساوک، رسیده ایم تا در این ایام مبارک یادی از معلم انقلاب دکتر علی شریعی بکنیم.

 

1.جایگاه شریعتی در انقلاب اسلامی را چگونه ارزیابی می کنید؟

درکتر علی شریعتی با بهره جویی از دانش جامعه شناسی،تعهدات و غیرت دینی و فن بیان توانست نقش مهمی در بیداری اسلامی و احیای تفکر دینی ایفا نماید.در حقیقت شریعتی را باید در زمره روشنفکران دینی قلمداد کرد که دغدغه دین داشت و بسیار کوشید تا مخاطبینش را با یک ادبیات دینی و انقلابی انس یابند و بدان عمل کنند.به دلیل ویژگیهای خاص شریعتی، قشر جوان تحصیل کرده و دانشگاهی بیشترین مخاطب شریعتی بود.در مرحله ی آغازین انقلاب اسلامی که شور و هیجان و احساس دینی و انقلابی مهمترین عامل حرکت محسوب می شد.شریعتی این احساس را بوجود آورد.از این رو در سال های 56 و 57 از وی به عنوان معلم انقلاب یاد می شد.که راه و رسم انقلابی گری را به جوانان آموخته بود.با اسوه نمودن شخصیت های اسلامی که در مسیر جهاد و شهادت نسبت به سایرین برجسته بوده اند، به جوانان آموخت که مکتب اسلام بویژه تشیع مکتب اعتراض و مبارزه اس و فارغ از مارکسیسم و ناسیونالیسم، می توان با تکیه بر اسلام به مبارزه علیه استعمار و استبداد و استثمار رفت.

 

2.برخورد گروه های مختلف سیاسی در جریان انقلاب اسلامی چگونه بود؟

از آن جا که شریعتی یک چهره ی دانشگاهی بود و بیش از آن که دیندار باشد، تعهد و مسئولیت روشنفکری داشت، طبیعتا از سوی گروه های شبه روشنفکری و دانشگاهی با اقبال بیشتری روبرو بود.گروههای چپ مارکسیستی برای وی احترام قایل بودند و چپ های مذهبی به او عشق می ورزیدند و شریعتی نقش یک اسطوره برای آنها داشت و هرگونه انتقاد نسبت به شریعتی را بر نمی تافتند.اما گروه های سیاسی انقلابی وابسته به روحانیت ضمن احترام به شریعتی منتقد برخی مواضع مذهبی او بودند.گروه های وابسته به روحانیت بر این عقیده بودندکه شریعتی مطالعات حوزوی واسلامی نداشته است اما در حوزه دین و اسلام به راحتی سخن می گوید که عمده این سخنان مبنای دینی ندارد.اما اسلام گرایان سنتی به همان نسبت که با سایر گفتمانها مخالفت می ورزیدند، با شریعتی نیز تضاد و سخنان او را رد می کردند.اساسا جریان سنت گرایان با هر گفتمان نوین مخالف بود و مدافع حفظ وضعیت موجود بود و برخوردی محافظه کارانه داشت.

 

3.به نظر شما اگر شریعتی زنده می ماند در جریان انقلاب آیا نقشی به عهده می گرفت؟

انقلاب اسلامی دو مرحله اساسی داشته است مرحله شکل گیری و مرحله تثبیت.دکتر شریعتی در راه اندازی و شکل گیری آن نقش مهمی داشته است و جوانانی که در کف خیابان ها فریاد مرگ بر شاه سر می دادند به نوعی از شریعتی الهام گرفته بودند.اما در مرحله تثبیت و نظام سازی به نظر اینجانب شریعتی نمی توانست نقش داشته باشد.چهره های شاخص و سرشناسی که همراه شریعتی بودند در مرحله تثبیت و نظام سازی نتوانستند با انقلاب همراهی کنند.آنان نظام سازی را معادل ارتجاع خواندند در حالی که شخصیت جامع وفراگیر امام پس از بسیج مردم در جهت تخریب نظام شاهنشاهی و انقلابی گری، موثرترین چهره در فاز نظام سازی بودند.حضرت امام بر اساس مطالعات عمیق اسلامی و فقهی حفظ نظام را از واجب ترین فرایض دینی می دانستند.در حالیکه در بین روشنفکران دینی نظام اسلامی چنین جایگاهی نداشت و به جای رفتاری آرمانگرایانه کاملا واقع گرایانه ترین واکنش ها را در قبال نظام جمهوری اسلامی اتخاذ می کردند.ثانیا خانواده شریعتی که می کوشند قاعدتا خود را میراث دار اندیشه های پدر نشان دهند همواره از منتقدین بوده و اثبات کرده اند که نظام برخاسته از انقلاب ایده آل و مطلوب نیست.

 

4.این روزها شایعات و گفته های زیادی مطرح می شود درباره اینکه شریعتی با ساواک همکاری های داشته اس نظر شما در اینباره چیست؟

بر اساس اسناد و مدارک موجود شریعتی پس از بازگشت به ایران در سال 49 به مدت یک ماه در زندان امنیتی بوده است.سپس هرچه تلاش می کند تا عضو هیئت علمی دانشگاه مشهد شود، اما به نتیجه نمی رسد لذا شروع به نوشتن و سخنرانی های پراکندهمی کند و بعد به توصیه شهید مطهری جذب حسینه ارشاد می گردد.

با توجه به روح سخنان شریعتی که در صدد پیوند سنت و مدرنیته ، دین و افقهای آینده بر می آیدمورد طمع ساواک قرار می گیرد.ساواک در دهه 40 و 50 شناخت کامل از مبارزین دارد و می داند که مذهبیون طرفدار امام خمینی فقط به براندازی می اندیشند.اما عمق نگاه شریعتی، اصلاح طلبانه و پیرایش دین از خرافه است.وی قصد براندازی و جایگزین کردن یک حکومت اسلامی ندارد.از این رو برای ایجاد تفرقه در میان صف مبارزاتی از شریعتی بهره می برند و با او ملاقات می کنند.

شریعتی هم می گوید که نظام فعلی یک نظام مدرن و رو به توسعه است که اگر این روند با اصلاحات دینی همراه نباشد از جامعه و مردم دین دار فاصله می گیرد.شریعتی اظهار می دارد که قادر است با سخنان دینی جدید تحولاتی بوجود آورد که چالش بین جامعه ی دینی و نظام شاهنشاهی را کاهش دهد.

پس جریان خط امام مسیر سازش ناپذیر خود را می رود،شریعتی مسیر اصلاحی خود را طی می کند و ساواک هم نقشه های خود را پیاده می کند لذا این اشتباه است اگر بگویم شریعتی ساواکی بوده است.اما شریعتی دراین مرحله به دلیل نا آشنایی با میحط داخل کشور، بدون قصد و نیت مخربانه و خائنانه به ساواک نزدیک می شود اما بعد از مدتی که فضای کشور را تجربه می کند دیگر روی خوشی به ساواک نشان نمی دهد.در نتیجه دستگیر و به مدت یک سال و نیم در زندان می ماند.پس در سال 56 از کشور خارج و درخرداد 56 در لندن در اثر فشار روحی دچار حمله قلبی می شود و به رحمت ایزدی می پیوندند.در حالیکه رژیم قصد داشت با آوردن جنازه او به ایران دست به بهره برداری سیاسی بزند مبارزین او را به سوریه منتقل کردند که در زینبیه شام آرام گرفت.

*مدیر گروه تاریخ مرکز اسناد انقلاب اسلامی

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

گفتنی است مجله اینترنتی اسرارنامه با همکاری یکی از همشهریان فرهیخته و وبلاگ نویسمان آقای علی مزینانی عسکری مدیر وبلاگ شاهدان کویر مزینان در بخش عکس نامه همین وبسایت اقدام به انتشار تصاویری قدیمی کرده است که نشان دهنده نقش و جایگاه دکتر شریعتی در میان عموم مردمی است که انقلاب اسلامی سال 57 را خلق کردند.

  • علی مزینانی
۲۳
بهمن
۹۲




عکس : محسن مزینان (کویرمزینان)
  • علی مزینانی
۲۳
بهمن
۹۲

 همزمان با یوم الله 22 بهمن پیکر مطهر جانباز رشید اسلام شهید حاج محمد مزینانی در شهرستان داورزن و مزینان تشییع شد.
به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛ پیکر جانباز شهید حاج محمد مزینانی همزمان با یوم الله 22 بهمن و در میان شعارهای الله اکبر و مرگ برآمریکا و مرگ براسرائیل راهپیمایان شهرستان داورزن تشییع و سپس با تشییع در زادگاهش مزینان در گلزار شهدای بهشت علی (ع) مزینان برای همیشه آرام گرفت.
این جانباز شهید در سحرگاه روز بیستم بهمن ماه در اثرچراحات شیمیایی دشمن در  دوران دفاع مقدس  به شهادت رسید و پس از تشییع باشکوه در تهران برای خاکسپاری به زادگاهش اعزام  و در سی و پنچمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با حضور مردم انقلابی شهرستان داورزن و حومه تشییع و در زادگاهش مزینان به خاک سپرده شد.

  • علی مزینانی
۲۳
بهمن
۹۲


تیم فوتسال مزینان درمسابقات منطقه ای فوتبال داخل سالنی دهه ی فجر که باشرکت هشت تیم از روستاهای شهرستان داورزن برگزار شد مقتدرانه برسکوی قهرمانی  تکیه زد

 به گزارش شاهدان کویرمزینان ; درآخرین بازی از مسابقات فوتبال  داخل سالنی دهه ی فجر ،تیم فوتسال  مزینان الف با برد شیرین  و قاطع  نه برچهار مقابل تیم قوتسال سویز جام قهرمانی را از آن خود کرد

پس از پایان بازی که باحضور گرم تماشاگران مزینانی و نیز مسئولین شورا و دهیاری مزینان همراه بود ،

حجت الاسلام مداحی امام جمعه شهرستان داورزن  ضمن قدردانی  از زحمات برگزارکنندگان این مسابقات  بر ادامه ی این گونه برنامه های ورزشی که برای سلامت جوانان و حامعه مفید است تأکید کرد  .

 در پایان مراسم اهدای جوایز به تیم های اول تا سوم مسابقات  برگزار شد و از زحمات احسان کاهه و رضا اسدی برای برگزاری این مسابقات تقدیر به عمل آمد.


در این دوره از مسابقات که از 14 بهمن آغاز شد هشت تیم در دو گروه چهار تیمی به رقابت پرداختند که در گروه یک تیمهای : مهر ٬ کلاته مزینان ٬ فرومد و تیم الف مزینان و در گروه دو تیمهای : کاهک ٬ تیم ب مهر ٬ سویز و تیم ب مزینان حضور داشتند و در پایان تیمهای مزینان الف اول ،شهذای سویز تائب قهرمان و تیم فرومد به مقام سومی دست یافت.

  • علی مزینانی
۲۲
بهمن
۹۲
  • علی مزینانی
۲۲
بهمن
۹۲

مراسم تشییع پیکر پاک پاسدار رشید اسلام، جانباز شهید حاج محمد مزینانی با حضور همرزمان و همشهریان این شهید در تهران برگزار شد.

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛در این مراسم که جمعی از بسیجیان و فرماندهان ناحیه مقاومت بسیج کمیل سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ نیز حضور داشتند فریاد مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل طنین‌انداز شد.

پیکر شهید مزینانی همزمان با 22 بهمن با شرکت راهپیمایان شهرستان داورزن تشییع و در گلزار شهدای مزینان آرام می‌گیرد.

شهید مزینانی عضو لجستیک نیروی زمینی سپاه بود که با حضور در عملیات‌های مختلف دفاع مقدس از ناحیه ریه مورد اصابت بمب‌های شیمیایی دشمن قرار گرفت و 70 درصد سلامت خود را در این راه تقدیم کرد و پس از تحمل سه دهه درد و رنج جسمانی،سحرگاه بیستم بهمن به شهادت رسید.

این شهید که در عملیاتهای مختلف دفاع مقدس حضور داشت در عملیات خیبر و والفجر 8 به درجه جانبازی نائل شد و همزمان با سالروز عملیات والفجر 8 به شهادت رسید.

پیکرمطهر سردار رشید اسلام حاج محمد  مزینانی همزمان با یوم الله 22 بهمن با شرکت راهپیمایان شهرستان داورزن تشییع و در گلزار شهدای مزینان آرام می گیرد.

مراسم تشییع جنازه این شهید پر افتخار مزینانی در  بخش های مختلف خبری از جمله ؛ اخبار ساعت 14 شبکه یک سیما و 18:30 شبکه تهران پخش شد

همچنین به همت شاهدان کویرمزینان اغلب خبرگزاری های رسمی مانند ؛ خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خبرگزاری فارس ، خبرگزاری دانشجویان ( ایسنا )، خبرگزاری تسنیم ، جوان آنلاین ، خبرگزاری دفاع مقدس ، واحد مرکزی خبر،  سایت بسیج پرس ، سینما آنلاین ، صبح صادق ، سایت تحلیلی سبزوار ما و چند سایت و پایگاه خبری دیگر چگونگی و مراسم تشییع جنازه شهید حاج محمد مزینانی را منعکس نمودند.

  • علی مزینانی
۲۲
بهمن
۹۲


صبح امروز مراسم تشییع پیکر شهید حاج محمد مزینانی جانباز 70 درصد عملیات والفجر 8، در سالگرد این عملیات برگزار شد.

عکس/ ترانه کیان























  • علی مزینانی
۲۱
بهمن
۹۲

همزمان با افتتاح مرکز بهداشت شهرستان داورزن، امام جمعه و مسئولین مرکز بهداشت شهرستان های سبزوار و داورزن به همراه رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار از روند تخریب ساختمان سابق مرکز بهداشتی درمانی مزینان بازدید کردند .

به گزارش شاهدان کویرمزینان به نقل از خانه بهداشت مزینان ؛ بعد از افتتاح مرکز بهداشت داورزن با حضور دکتر مسلم ٬ ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهرستان سبزوار ، با پیگیریهای مکرر رئیس شورای اسلامی و نماینده بهداشت مزینان مقدمات حضور مسئولین امر در مزینان فراهم گردید .

در این بازدید ابتدا حجت الاسلام مداحی  امام جمعه  شهرستان داورزن در مورد همت و تلاش و نیز فرهنگ و مذهب مزینانی ها توضیحاتی را ارائه نموده و در ادامه از بانوی مرحومه مزینانی ٬ بتول رفیعی مزینانی ٬ به خاطر اهدای هزینه ی ابتدایی طرح یاد و از خانواده ایشان تشکر و قدردانی نمود .

رئیس شورای اسلامی و دهیار مزینان نیزدر ادامه  گزارشی چند دقیقه ای در خصوص روند اجرای طرح به حضار ارائه نموده و دکتر مسلم در زمینه ی اختصاص بودجه بعد از اتمام مبلغ اهدای مرحومه رفیعی اظهار امیدواری کرد پروژه تا تکمیل نهایی ٬ توقف نداشته باشد .

درادامه عکسها ی حضور مسئولین را ببینید...

  • علی مزینانی
۲۱
بهمن
۹۲

یادواره شهدای پایگاه ایثار - مسجد سجادیه

مراسم تشییع پیکر مطهرپاسدار رشید اسلام جانباز شهید حاج محمد مزینانی فردا دوشنبه 21 بهمن از خیابان پنجم نیروی هوایی برگزار می شود.

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛ بنا براعلام برادر شهید حاج محمد مزینانی مراسم تشییع جنازه این شهید فردا دوشنبه 21 بهمن ماه ساعت 9صبح از مقابل مسجد انصارالحسین واقع در خیابان پنجم نیروهوایی بالاتر از فلکه دوم نبش خیابان 5/37 با حضور همرزمان و همشهریان مزینانی برگزار می گردد وپس از تشییع در گلزار شهدای مزینان به خاک سپرده خواهد شد.

جانباز شهید حاج محمد مزینانی در سال 1341در مزینان به دنیا آمد و پس از تحصیل در دوره ابتدایی و راهنمایی برای تأمین معاش و ادامه تحصیل راهی تهران شد و در سال 1359 به عضویت در سپاه پاسداران در آمد و لباس سبزپاسداری را برتن نمود وی بارها به جبهه های نبرد اعزام شد و در عملیات غرور آفرین والفجر 8 در اثر صدمات شیمیایی دشمن از ناحیه ریه مجروح شد و 70درصد از سلامت جسمانی خود را تقدیم نظام مقدس اسلامی کرد و عاقبت پس از تحمل روزها درد و رنج سحرگاه روز یک شنبه بیستم بهمن ماه در سالگرد عملیات والفجر 8  در بیمارستان ساسان تهران به فیض عظمای شهادت نائل آمد

  • علی مزینانی
۲۰
بهمن
۹۲

 

در سالگرد عملیات والفجر 8 سحرگاه امروز یک شنبه بیستم بهمن ماه  پاسدار رشید اسلام جانباز حاج محمد مزینانی به یاران شهیدش پیوست

به گزارش شاهدان کویرمزینان ، پاسدار رشید اسلام حاج محمد مزینانی فرزند کربلایی اسدالله که براثر جراحات ناشی از صدمات شیمایی مدت دو ماه است در کما به سر می برد عاقبت در سحرگاه بیستم بهمن ماه و در سالگرد عملیات غرور آفرین والفجر 8 به سوی ملکوت اعلی پرکشید و به یاران شهیدش پیوست

این جانباز شهید پس از پیوستن به سپاه پاسداران راهی جبهه های نور علیه ظلمت شد و در عملیات والفجر 8 به جانبازی 70در صد نائل شد و پس از مدتها درد و رنج در اثر صدمات شیمیایی دشمن ،در بیمارستان ساسان تهران باتنفس مصنوعی به حیات جاودانه خود ادامه می داد و عاقبت در سی و پنجمین فجرانقلاب و در سالگرد عملیات غرور آفرین والفجر 8 نامش در دفتر و کتاب شهادت ثبت شد.

شاهدان کویرمزینان ضمن عرض تسلیت به بازماندگان به وِیژه فرزندان و همسر مکرمه این شهید گرانقدر زمان و مکان تشییع جنازه را متعاقبا اعلام می کند

  • علی مزینانی
۱۹
بهمن
۹۲

سرمربی تیم ملی بیلیارد ایران با ابراز رضایت از اردوی آماده سازی تیم ملی بیلیارد، تاکید کرد: به دنبال تکرار عنوان قهرمانی در رقابت‌های غرب آسیا هستیم.

به گزارش شاهدان کویرمزینان کامران شهلا در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اردوی آماده سازی تیم ملی بیلیارد ایران برای حضور در رقابت‌های غرب آسیا که از دوم تا نوزدهم اسفند ماه در دوحه قطر برگزار می‌شود، اظهار کرد: تیم ملی اسنوکر ایران متشکل از سهیل واحدی، امیر سرخوش، سعید ابوبسانی و سیاوش مزینانی تمرینات آماده سازی خود را برای حضور در رقابت‌های غرب آسیا از روز 12 بهمن آغاز کرده که تا پایان بهمن به طول خواهد انجامید. همچنین تیم ملی پاکت بیلیارد نیز که نفراتی همچون علی مقصود، محمدعلی پر دل و تختی زرعکانی در آن حضور دارند از روز دوشنبه تمرینات آماده سازی خود را در پایگاه قهرمانی آزادی آغاز کردند.

سرمربی تیم ملی بیلیارد ایران با بیان این که امسال نیز همانند سال گذشته به دنبال قهرمانی در رقابت‌های غرب آسیا هستیم، خاطر نشان کرد: سطح فنی مسابقات در حد قابل قبولی است و مهم‌ترین رقبای ما در این مسابقات کشورهایی همانند امارات و سوریه هستند، اما مطمئنا با تلاش ملی‌پوشان ایران می‌توانیم عنوان قهرمانی سال گذشته را نیز تکرار کنیم.

وی با ابراز رضایت از آمادگی ملی‌پوشان بیلیارد باز ایران گفت: امکانات مناسب برای اردوی تمرینی بازیکنان مهیا است و همگی آمادگی دارند تا در این مسابقات صاحب موفقیت شوند.

  • علی مزینانی
۱۹
بهمن
۹۲


ویژه برنامه المپیک ورزش‌های زمستانی 2014 سوچی از شبکه سه سیما زنده پخش می‌شود.

به گزارش شاهدان کویرمزینان به نقل از سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا، گروه ورزش این شبکه ویژه برنامه‌ای را برای پوشش المپیک ورزش‌های زمستانی 2014 سوچی در نظر گرفته است که از شنبه، 19 بهمن ماه تا چهارشنبه، 29 بهمن از ساعت 10:45 به روی آنتن شبکه سه سیما قرار می‌گیرد.

این برنامه از امروز (19 بهمن ماه) به مدت 60 دقیقه به المپیک ورزش‌های زمستانی و روند برگزاری مسابقات آن می‌پردازد.

اجرای این برنامه گفت‌وگو محور را محمدرضا احمدی و تهیه‌کنندگی آن را حسن مزینانی(فخاری) برعهده دارد.

  • علی مزینانی
۱۹
بهمن
۹۲

آغاز تخریب مرکز بهداشتی درمانی قدیمی مزینان 



 


  


 


عکس : مهدی تاج مزینانی

  • علی مزینانی
۱۹
بهمن
۹۲

همزمان با سی و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی و در ایام الله دهه ی مبارک فجر، کار تخریب مرکز بهداشت قدیمی مزینان آغاز و با همراهی و مساعدت مرکز بهداشت درمانی شهرستان های سبزوار و داورزن و همچنین خیرین مزینان  نوسازی ساختمان جدید شروع خواهد شد.

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛پس از جلسه آذر ماه در مزینان و حضور مسئولین بهداشت و درمان شهرستان سبزوار ،تخریب  مرکز بهداشتی و احداث ساختمان نو ساز به تصویب  رسید  که در چند روز گذشته و با هماهنگی قبلی و همکاری دهیار و شورای اسلامی مزینان کلیه وسایل و لوازم مرکز مزینان به ساختمان مجاور مرکز که سابقا پانسیون پزشک بود انتقال یافته و کار تخریب مرکز بهداشتی درمانی قدیمی مزینان نیز آغاز شد.


بنا براعلام رئیس شورای اسلامی مزینان ؛ بودجه این پروژه مهم از محل مبلغ اهدایی مرحومه حاجیه خانم رفیعی برداشت خواهد شد و پس از آن  نیز خیرین نیکوکار مزینان تا هر کجا کمکهای خود را روانه ی این اقدام خیرخواهانه نمایند ادامه می یابد و از آن پس این ساختمان به عنوان پروژه ی در حال ساخت معاونت بهداشتی محسوب و هزینه های مربوطه از محل اعتبارات مرکز بهداشت تأمین خواهد شد .

  • علی مزینانی
۱۸
بهمن
۹۲
 


مسابقات فوتسال ٬ جام دهه مبارک فجر در مزینان بعد از پیگیریهای فراوان جوانان ورزشکار مزینانی ٬ با همت و همکاری شورای اسلامی و دهیاری مزینان٬از سیزدهم بهمن ماه در سالن ورزشی معلم شریعتی مزینان آغاز و در حال برگزاری می باشد.

به گزارش شاهدان کویرمزینان به نقل از خانه بهداشت مزینان ٬ با توجه به اینکه ورزش یکی از مهمترین راههای پیشگیری از ییماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی ـ عروقی و همچنین بیماری سرطان می باشد ٬ مقارن شدن این مسابقات با ایام مبارزه با بیماری سرطان (14 لغایت 20 بهمن ماه )  نوید بخش سلامت مردم مزینان در مقابل این بیماری است . 

مهدی آزاده که مسئولیت برگزاری این مسابقات در مزینان را بر عهده داردهدف از برگزاری این دوره از مسابقات در مزینان را تحکیم ارتباط مزینان با منطقه و نیز شناساندن استعدادهای ورزشی مزینان در سطح شهرستان عنوان نمود .

وی خاطر نشان کرد : با توجه به اینکه سالن ورزشی مزینان چند سالی است ساخته شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است ، این مسابقات شروعی مناسب برای برگزار نمودن سایر مسابقات در رشته های مختلف ورزشی است و این قول را به همه مردم و جوانان ورزشی و ورزش دوست مزینان دادند که در مناسبت های مختلف مانند ماه مبارک رمضان و ... مسابقات در چند رشته مختلف در سالن مزینان برگزار گردد .

در این دوره از مسابقات هشت تیم در دو گروه چهار تیمی در حال رقابت هستند که در گروه یک تیمهای : مهر ٬ کلاته مزینان ٬ فرومد و تیم الف مزینان حضور داشته و در گروه دو تیمهای : کاهک ٬ تیم ب مهر ٬ سویز و تیم ب مزینان حضور دارند .

  • علی مزینانی
۱۷
بهمن
۹۲

به همت موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س)مراسم جشن سی و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی در مزینان برگزار می شود.

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛ در این مراسم که با حضور جمعی از خیرین و مردم مزینان در مرکز پیش دبستانی و امیدان نبی (ص) برگزار می گردد نمایشگاهی از کارهای حجمی سفالگری ، کاردستی و نقاشی هنرجویان این مراکز به نمایش گذاشته می شود.

موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س) مزینان که به منظور خدمات رسانی به نیازمندان و محرومان منطقه تشکیل شده است علاوه برکارهای عام المنفعه در حال حاضر به عنوان یکی از کانون های فرهنگی در غیاب پایگاه های بسیج و دیگر نهادهای مسئول در برگزاری مراسم و برنامه های مناسبتی موفق عمل می نماید که شاهدان کویر مزینان ضمن خداقوت به این مجموعه ی دلسوز از خداوند متعال آرزوی موفقیت و سربلندی برای مسئولین آن دارد و امیدوار است پروژه های سنگین این موسسه از جمله مجتمع خدمات بهزیستی مزینان که نقش ویژ ه ای را در خدمات رسانی به محرومین ایفا خواهد کرد به نتیجه برسد.

  • علی مزینانی
۱۶
بهمن
۹۲
نویسنده و شاعر معاصر انقلاب اسلامی استاد محمد کاظم مزینانی گرچه در شهر دامغان متولد شد ولی آباء و اجداد وی مزینانی هستند و همین عشق به وطن موجب شد تا در سالهای اخیر مادر این نویسنده بزرگ به همراه جمعی از بستگانش  به مزینان آمده  تا نشانی از اقوام و آشنایانش بیابد و وقتی با برخورد گرم و توأم با احترام محمد شریفی مزینانی رئیس وقت شورای اسلامی مواجه شد و از اینکه مزینانی ها به نوشته های فرزندش علاقمند هستند خوشحال شد و از رفتار همشهریانش تشکر نمود و ما نیز امیدواریم به زودی شاهد حضور این نویسنده متعهد و توانمند مزینانی در زادگاهش باشیم .
شاهدان کویرمزینان بنا بر رسالتی که بر عهده گرفته تا مزینان و مزینانی ها را شناسایی و به مخاطبان گرانمایه معرفی نماید هرگاه در باره یکی از فرهیختگان مطلبی در سایتها و یا مطبوعات منتشر شود به باز نشر آن می پردازد چه آن فرهیخته مزینان را بشناسد و چه دست تقدیر او را از زادگاهش دور ساخته باشد تنها نام مزینانی کافی است که ما به سراغش برویم و او را معرفی نماییم چون در این کره ی خاکی آن گونه که ما تحقیق و بررسی کرده ایم تنها یک مزینان وجود دارد و آن هم زادگاهمان مزینان سبزوار است که اکنون در حمایت اداری شهرستان داورزن قرار گرفته است. اما مزینان هیچ پهنای جغرافیایی ندارد و به یمن نام بزرگ زاده اش دکتر علی مزینانی شریعتی و  خاندان ادیب و بزرگوار او به ویژه پدر اندیشمندش مفسر قرآن کریم ،سقراط خراسان استادمحمد تقی مزینانی شریعتی  در سراسر عالم و در طول تاریخ به داشتن فرهیختگانش می درخشد که این دیار را خاستگاه دانشمندان و اندیشمندان می شناسند.
در ادامه گفت و گوی تازه ی نویسنده شهیر انقلاب استاد محمد کاظم مزینانی با خبرگزاری فارس تقدیم می شود.

خبرگزاری فارس: داستان انقلاب باید از حالت گلخانه‌ای خارج شود/ در مقابل سوژه‌ای مانند انقلاب نوشتن از فردیت معنا ندارد

داستان انقلاب باید از حالت گلخانه‌ای خارج شود/ در مقابل سوژه‌ای مانند انقلاب نوشتن از فردیت معنا ندارد

نویسنده رمان «شاه بی‌شین» گفت: مگر می‌شود نویسنده ایرانی داستان بنویسد و سوژه انقلاب اسلامی را نبیند. وقتی سوژه‌ای به این گستردگی در اطراف نویسنده ایرانی است، آن وقت نوشتن از سوژه‌هایی مانند فردیت نویسنده دیگر لطف چندانی ندارد.

خبرگزاری فارس- علی الله سلیمی: داستان انقلاب اسلامی در طی سال‌های اخیر اوج و فرودهای بسیاری داشته که اکنون در سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پای نویسندگان این حوزه نشستیم تا از کم و کیف داستان انقلاب بگویند. در دومین دیدار، با محمدکاظم مزینانی، همکلام شدیم.

محمد کاظم مزینانی متولد سال 1342 در شهر دامغان و فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید بهشتی است. از سال 1363 تا 1374 در روزنامه‌های کیهان و همشهری فعالیت روزنامه‌نگاری داشته که این فعالیت‌ها تا به امروز هم به صورت پراکنده در نشریات ادبی تداوم داشته است. در بخش تالیف کتاب هم اغلب آثار وی در حوزه شعر کودک و نوجوان است که تعداد آنها به بیش از 20 عنوان می‌رسد.

در حوزه ادبیات داستانی این نویسنده کتاب‌های متعددی را برای گروه سنی کودک و نوجوان به چاپ سپرده که از میان آنها می‌توان به «ماه در گهواره»، «پسری که تنها بود»،«رازهای زندگی یک کلاغ» و «پاییز در قطار» اشاره کرد. در بخش داستان بزرگسال، رمان «شاه بی‌شین» اولین تجربه این نویسنده در این حوزه محسوب می‌شود که پیش از انتشار در نخستین جشنواره داستان انقلاب برگزیده شد و پس از بازنویسی نهایی در سال 1389 چاپ اول آن توسط انتشارات سوره مهر در تهران چاپ و منتشر شد که در ادامه بارها تجدید چاپ شد. 

****

 

* وقتی سوژه‌ای مانند انقلاب هست نوشتن از فردیت معنا ندارد

موضوع داستان انقلاب اسلامی چه ویژگی هایی دارد که باعث می‌شود شما به عنوان یکی از نویسندگان فعال کشورمان به آن گرایش پیدا کنید و آثاری را در این حوزه خلق کنید؟

مگر می‌شود یک نویسنده ایرانی داستان بنویسد و سوژه انقلاب اسلامی را نبیند. این سوژه حداقل از جنبه تاریخی برای هر نویسنده‌ای وسوسه انگیز است که پیرامون آن بنویسد. من هم طبعاً وقتی داستان می‌نویسم از این قافله جدا نیستم. دلم می‌خواهد از انقلاب اسلامی و تاثیرات آن بر جامعه بنویسم. به نظرم وقتی سوژه‌ای به این گستردگی در اطراف نویسنده ایرانی است، آن وقت نوشتن از سوژه‌هایی مانند فردیت نویسنده دیگر لطف چندانی ندارد.

 

* ادبیات داستانی انقلاب سرعت لازم را ندارد

روند فعلی داستان انقلاب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا به نظر شما جریان داستان انقلاب در حال حاضر روند طبیعی خود را طی می‌کند یا موانعی سر راه آن هست که سرعت آن را از حالت طبیعی کندتر می کند؟

به نظرم در طی سال‌های گذشته و بیشتر در مراکز فرهنگی و دولتی سلسله اتفاقاتی افتاد که برای ادبیات داستانی انقلاب اسلامی ناخواسته محدودیت‌هایی ایجاد شد که الآن این محدودیت ها به عنوان موانع اصلی رشد این ادبیات نوپا را در کشور ما تا حدودی کند کرده است. یعنی ادبیات داستانی انقلاب آن سرعت لازم را که از آن انتظار می‌رود، ندارد و متاسفانه در مسیر خود با موانع متعددی مواجه است.

اگر ممکن است به برخی از این موانع اشاره کنید تا بحث استدلالی پیش برود.

یکی از موانع این است که ادبیات داستانی انقلاب اسلامی را با تعریف‌های غیر کارشناسانه در دایره محدودی قرار داده‌اند که حالت جزیره‌وار به خود گرفته است. یعنی وقتی این ادبیات در دایره خاصی قرار می‌گیرد، دیگر نمی‌توان انتظار شکوفایی لازم را از آن داشت. در حالی که به نظرم من ادبیات داستانی انقلاب اسلامی در دایره خاصی نمی گنجد و بیشتر وسیع‌تر از آن است که بشود که برای آن محدودیتی تعیین کرد و به نوعی آن را در دایره خاصی قرار داد. فکر می کنم باید به این ادبیات بیش از این بال و پر داد تا حق مطلب ادا شود.

شما به محدودیت‌های ایجاد شده اشاره کردید که تا حدودی می‌تواند مانع از شکوفایی لازم در حوزه ادبیات داستانی انقلاب اسلامی شود، آیا این محدودیت برای همه نویسندگان به یک اندازه صورت می‌گیرد؟

من فکر می‌کنم همه نویسندگان دوست دارند درباره وقایع و رویدادهای انقلاب اسلامی بنویسند و طبعاً هر یک از آنها وقتی وارد گود نویسندگی در این بخش می‌شود، به اندازه ای در این دایره خاص ایجاد شده قرار می گیرند.

با این حال نویسندگان زیادی با اشتیاق وارد این حیطه می‌شوند تا برداشت‌های خود از موضوع انقلاب اسلامی را در قالب داستان روی کاغذ بیاورند. فکر می‌کنید دلیل این اشتیاق چه می‌تواند باشد؟

برای یک نویسنده، بهترین سوژه داستانی در دل تاریخ معاصر نهفته است که کشف و استخراج آن و تبدیل کردن این مواد خام تاریخی به اثر ادبی لذتبخش است. نویسندگان دوست دارند به تاریخ معاصر رجوع کنند و برداشت‌های ادبی خود از این رویدادهای تاریخی را روایت کنند.

 

* ظرفیت داستانی انقلاب جهانی است

شما ظرفیت‌های داستانی موضوع انقلاب اسلامی را تا چه اندازه می‌دانید؟

به نظر من این عرصه ظرفیت‌های جهانی دارد. اگر به درستی روی این موضوع کار شود، آن وقت است که می شود بهترین آثار ادبی، حتی در مقیاس جهانی را با موضوع انقلاب اسلامی خلق کرد. البته این اتفاق بزرگ، همت بزرگ و تلاش بی وقفه ای را می طلبد که به درستی که حق مطلب ادا شود.

خب، اولین لازمه چنین اتفاق بزرگی در وهله اول چه می‌تواند باشد؟

این که روی این ادبیات اسم‌گذاری نکنیم. چون وقتی می گویم ادبیات انقلاب اسلامی، قبل از هر چیزی به همان موانع ساختگی برمی‌خوریم که گفتم به صورت غیر کارشناسانه آمده‌اند کلی باید و نباید ردیف کرده‌اند که همین باید و نیایدها دست و بال نویسنده را می‌بندد. اصولا هر نوع اسم گذاری که به هر شکلی صورت گیرد، در وهله اول کار را با محدودیت مواجه می کند.

اگر بخواهیم نسبت موقعیت کنونی ادبیات داستانی انقلاب را با حدود یک دهه قبل مقایسه کنیم چه نتیجه‌ای حاصل می شود؟

وضعیت ادبیات داستانی انقلاب اسلامی نسبت به مثلا ده سال قبل از لحاظ کمی و کیفی رشد چشمگیری داشته و دارد و تقریباً آن خلاء های موجود که آن اوایل احساس می‌شد برطرف شده است ولی با این حال، به نقطه ایده آل نرسیده است. به بیان دیگر، هنوز آن عمق لازم را پیدا نکرده است.

 

* ادبیات داستانی انقلاب باید با بدنه ادبیات پیوند بخورد

به نظر شما برای رسیدن به نقطه ایده آل ادبیات داستانی انقلاب اسلامی چه کار باید کرد؟

من فکر می‌کنم تا زمانی که ادبیات داستانی انقلاب اسلامی با بدنه ادبیات داستانی کشور ما پیوند نخورده باشد، نمی توان انتظار داشت که ما به آن نقطه ایده‌آل برسیم. این ادبیات باید در دل داستان نویسی معاصر کشور جای بگیرد و آن وقت است که می‌توان از آن انتظار داشت توقع‌های به حق علاقه مندان ادبیات داستانی انقلاب اسلامی برآورده شود. به نظر من ادبیات داستانی انقلاب اسلامی باید از این حالت گلخانه‌ای خارج شود. یعنی دیگر به صورت جزیره‌ای اداره نشود. حالا به نظرم آن حالت گلخانه بیشتر نمایان است. باید این حالت از بین برود.

فکر می کنید راهکار موثر در این زمینه چیست؟

پیوند با بدنه داستان نویسی معاصر ایران، از راهکارهای موثر در به ثمر نشستن داستان انقلاب است که به نظرم باید هر چه زودتر تحقق یابد. در غیر این صورت، نمی‌توان انتظار رشد بیش از این را از این ادبیات داشت. چون تا زمانی که این پیوند، بین ادبیات داستانی معاصر کشورمان و داستان انقلاب صورت نگیرد و داستان انقلاب به صورت گلخانه‌ای به حیات خود ادامه دهد، اتفاق تازه ای در این حوزه نمی افتد و نوعی ایستایی در ادبیات انقلاب به وجود خواهد آمد که اصلا زیبنده این ادبیات نیست.

رمان «شاه بی‌شین» از شاخص ترین آثار شما در حوزه ادبیات داستانی انقلاب است، ایده اولیه این رمان به چه دوره زمانی بر می‌گردد و اصلاً چطور شد تصمیم گرفتید رمانی درباره تاریخ معاصر کشورمان بنویسید؟

من از سال‌ها قبل درباره این موضوع کار کرده بودم و با توجه به علاقه‌ای که به رویدادهای سیاسی و اجتماعی معاصر داشتم، تقریباً اکثر کتاب‌های نوشته شده در این حوزه را مطاله می‌کردم. بنا بر این طبیعی بود که تمایل داشته باشم بخشی از دریافت‌های شخصی خودم از رویدادهای پیرامونم را در قالب داستان بیان کنم. اگر به مراحل مختلف سن من در دوره وقوع انقلاب اسلامی توجه کنیم، می‌بینیم که دوره نوجوانی من مصادف شده با یکی از پر تلاطم‌ترین دوره‌های تاریخی کشورمان، یعنی وقوع انقلاب اسلامی در سال 57 که آن موقع من 15 ساله بودم. چون خودم درگیر انقلاب بودم، در شهرستان بودیم، پدرم، اطرافیان و آشنایان درگیر انقلاب بودند و می‌شود گفت همه به نوعی درگیر انقلاب بودند، ذهنیت من هم در آن فضا شکل گرفت و حساسیت به اتفاقات پیرامونی هم از جمله مواردی بود که گریزی از آن نبود. برای همین، من مطالعاتم را افزایش می دادم تا معلوماتم درباره اتفاقات پیرامونم کامل شود. هر چیزی را که دم دستم می‌آمد ردش نمی‌کردم؛ مجلات، بیوگرافی‌ها، روزنامه‌های آن زمان و خلاصه هر چیزی که به معلوماتم در آن دوره اضافه می‌کرد در دایره مطالعاتی من قرار می‌گرفت، چون در سن خاصی بودم. به هر حال، افرادی مثل من با انقلاب بزرگ شدند. یعنی با انقلاب چشم باز کردیم و اگر رشد شخصیتی یا فکری هم در کار بود در ایام انقلاب بود که اتفاق می‌افتاد و طبیعی بود که بخواهیم درباره این انقلاب بیشتر بدانیم. بنابراین، مطالعات خودم را روز به روز بیشتر کردم. به عنوان مثال، در زمینه زندگی محمدرضا شاه پهلوی، تمام مصاحبه‌های این شخص را مطالعه کردم؛ از کتاب‌های خاطرات شخص شاه و اطرافیانش شروع کردم تا رسیدم به مقالات و مطالبی تاریخی که در این باره توسط افراد مختلف نوشته شده است. همچنین تاریخ قدیم را خواندم و مجموع این‌ها یک نگاه تازه‌ای به من داد که فکر می‌کنم ایده اولیه رمان شاه بی‌شین از آن سر چشمه می‌گیرد.

اساس رمان «شاه بی‌شین» بر دو محوریت موازی استوار است که تقریباً به شکل همزمان و موازی پیش می‌روند. آیا تعمدی در این کار بوده یا در مراحل نوشتن این ترکیب شکل گرفت؟

بله، همزمان که در یک سوی ماجراهای زندگی شاه روایت می‌شود، در سوی دیگر، قصه خودم، پدرم، مادربزرگم و پدر بزرگم هم در حاشیه زندگی شاه روایت می‌شود. یعنی موقعی که ماجرای کشف حجاب صورت می‌گیرد، ماجرای تولد من هم اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال، ماجرای مواجهه مادربزرگم با قضیه کشف حجاب، نمونه‌ای از رفتارهای اجتماعی در بطن جامعه را در مقابل این قضیه نشان می‌دهد و در سوی دیگر این ماجرا، تصویر تصمیم گیرندگان درباره آن موضوع نشان داده می‌شود که در راس آنها شاه قرار دارد. البته ارتباط ارگانیکی بین این وقایع در رمان وجود ندارد، ولی سعی شده تصویر کاملی از آن روزگار ارائه شود.

 

* در «شاه بی‌شین» به نفع رمان کار کردم نه تاریخ

بیشتر وقایع از نگاه شاه روایت می‌شود. آیا فکر نمی‌کنید در این صورت، بخشی از وقایع تاریخی مربوط به موضوع داستان در آن دوران از دایره حوادث رمان شما بیرون می‌ماند؟

من معتقدم وظیفه رمان این نیست که اطلاعات تاریخی صرف به مخاطب بدهد. رمان هیچ وظیفه و مسئولیتی در این حوزه ندارد. بنابر این، من در همه جای این داستان سعی کردم به نفع رمان کار کنم نه به نفع تاریخ. برای من مهم این بود که از نگاه شاه حوادث تاریخی و اجتماعی را ببینم و این نگاه را به مخاطب هم انتقال دهم. فکر می‌کنم این نوع نگاه تا به حال در ادبیات داستانی معاصر کشورمان نبوده است، چون پیش از این اغلب اتوبیوگرافی هایی منتشر شده که در آنها افرادی مثل اسدالله علم به نقل خاطرات خود از خاندان پهلوی به ویژه محمدرضا شاه پرداخته‌اند. ولی من سعی کردم به نگاه‌های خصوصی شاه هم بپردازم. ماند نگاه به روابط خصوصی، طبیعت، زن، کودکی، آب و هوا و حیوانات و حتی به مصیبت‌های ریز و درشتی که شاه با آنها دست به گریبان بود. به عنوان مثال، من نمی‌خواستم درباره واقعه 15 خرداد اطلاعات تاریخی دقیقی بدهم، چون این وظیفه مورخان است. من باید داستان می‌نوشتم و برای این کار باید به جزئیات رفتاری شاه بیشتر نزدیک شده و اشاره می‌کردم. برای من نقطه پیوند تاریخ معاصر با زندگی معاصر جذابیت بیشتری دارد و فکر می‌کنم این نقطه داستان‌پرداز و رمان‌ساز است.

«شاه بی‌شین» از پس زمینه پررنگ تاریخی و اجتماعی برخوردار است و ستون اصلی را وقایع تاریخی تشکیل می‌دهد و در عین حال شما می‌گویید نمی‌خواستید تاریخ را روایت کنید. در این باره بیشتر توضیح می‌دهید؟

فکر می‌کنم ایرادی که به کارهایی از این دست وارد است به همین بخش از کار مربوط می‌شود، چون در اغلب کارهایی که در این حوزه نوشته و منتشر می‌شود نگاه‌ها معمولاً به دو گونه سیاه یا سفید است و کمتر اتفاق می‌افتد که به بخش‌های خاکستری ماجراها هم پرداخته شود. من نخواستم وارد این بازی‌ها شوم، چون قضیه را شخصی دیدم و سعی کردم با آن شخصی هم برخورد کنم، چون معتقدم رمان زمانی اتفاق می‌افتد که برای نویسنده شخصی شده باشد و اگر این اتفاق نیفتد محال است کار موفقی خلق شود. بنابر این، شخصی شدن این رمان برای من مهم بود، چون بخشی از آن با زندگی خودم ارتباط داشت. می‌خواستم برداشت خودم از اتفاقات پیرامونی‌ام را در قالب رمان ارائه دهم. از طرف دیگر، معتقدم وظیفه رمان‌نویس قضاوت کردن نیست. مگر این که یک رمان تاریخی بنویسد و من نمی‌خواستم رمان تاریخی بنویسم.

اگر باز هم برگردیم به موضوع داستان انقلاب، فکر می کنید چرا این حرکت هنوز به یک جریان ادبی گسترده، در شأن عظمت انقلاب اسلامی تبدیل نشده است؟

در بخش اول صحبت‌هایم من به صورت تلویحی به این موضوع اشاره کردم. این که چرا این حرکت، داستان نویسی انقلاب به یک جریان گسترده تبدیل نشده است. من فکر می کنم روی این مسئله در ابعاد آن کار نشده است. در حال حاضر، موضوع داستان انقلاب بیشتر حالت تبلیغی و مناسبتی پیدا کرده است. همین مسئله می تواند جلوی پویایی آن را بگیرد.  نباید فقط در یک مناسسبت ویژه مثل ایام دهه فجر به این مسئله پرداخته شود. به نظر من باید در طول سال روی این موضوع کار شود تا حق مطلب ادا شود.

  • علی مزینانی
۱۵
بهمن
۹۲
مؤسسه  حضرت نرجس خاتون (س) مزینان

همزمان با  گرامیداشت دهه مبارک فجر  موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س)مزینان؛ اقدام به پرداخت حقوق مستمری برای بانوان خود سرپرست و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دادن بانوان بد سرپرست مدد جوی خود کرد.

به گزارش شاهدان کویرمزینان به نقل از روابط عمومی موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س)مزینان؛به میمنت سی و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر با تلاش و پیگیری مسئولین موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون(س) برای 20 مددجوی تحت پوشش خود (بانوان خود سرپرست )حقوق مستمری بر قرار نمود که با واریز آن به حساب مددجویان از ابتدای بهمن ماه قابل برداشت می باشد.

همچنینبا پیگیری مستمر مسئولین موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س) 10 مددجوی تحت پوشش این موسسه(بانوان بد سرپرست)  تحت حمایت بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتند.


  • علی مزینانی
۱۴
بهمن
۹۲
واکاوی «میراث فکری تشیع در تمدن اسلام» در کتاب ماه تاریخ و جغرافیا

شماره 189 «کتاب‌ماه تاریخ و جغرافیا» با موضوع «میراث فکری تشیع در تمدن اسلام» ویژه بهمن‌ماه منتشر شد.
«اسلام در آفریقا»، «شیعه دوازده امامی در عصر مدرن» و «تاثیر کوفه بر تشیع» موضوع‌های این شماره‌ را تشکیل می‌دهند.
به گزارش شاهدان کویرمزینان؛ در بخش «یاد ماندگار» نیز سید علی مزینانی به ترجمه بخش «ملل و نحل هند» از کتاب «طبایع‌الحیوان» اثر «شرف‌الزمان طاهر مروزی» دامپزشک دربار سلطان ملکشاه سلجوقی پرداخته است.

  • علی مزینانی
۱۴
بهمن
۹۲



عده‌ای شریعتی را از لحاظ تیپولوژی از دسته روشنفکران اسلامی با افکار لیبرالیستی و بعضی نیز وی را روشنفکری مذهبی با افکار التقاطی و مارکسیستی می دانند اما برخی همچون روح الله حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی شریعتی را یک "دیندار روشنفکر" می داند و بر این باور است که "دیندار روشنفکر دغدغه اصلی‌اش دین است ،‌اصالت برای دین قائل است هر چند به دنبال نوآوری و ابتکار هم هست". 

حسینیان می گوید:" روشنفکران مذهبی اصل را بر حقانیت لیبرالیسم و قبل از این مارکسیسم قرار می‌دادند اما به خاطر فرهنگ ایرانی که بدون مذهب نمی شود تأثیری گذاشت سعی می‌کردند عناصری از مفاهیم مذهبی را با لیبرالیسم یا مارکسیسم ممزوج یا تفسیر کنند ولی شریعتی هیچ ویژگی از این دو قشر روشنفکر مذهبی را نداشت. او ضد مارکسیسم بود با توده‌‌ای‌ها و مارکسیست بارها جنگیده بود. او فرهنگ غرب بر مبنای لیبرالیسم را درک کرده بود و کاملا از آن تنفر داشت . او به تمام معنا درد دین داشت. او نمی‌خواست از اسلام قرائتی راستی یا چپی داشته باشد. او دنبال قرائت اصیل اسلام بود یا بقول خودش او دنبال نفی اسلام تاریخی بود که در حوادث تاریخ توجیه شده بود. شریعتی قرائتی ایدئولوژیک از اسلام داشت حال آنکه روشنفکران اسلامی به دنبال ایدئولوژی زدایی هستند. شریعتی از آن جهت روی عناصر انقلابی اسلام تأکید می‌کرد تا اسلام را به عنوان رقیبی برای مارکسیسم انقلابی نشان بدهد. شریعتی اگر بر عناصری از قبیل آزادی و دمکراسی اصرار می‌کرد به دنبال رقابت اسلام با لیبرالیسم بود. هر چند شریعتی در مسیر حرکت خود دچار اشتباهاتی شد ولی هدف او خیر بود". شریعتی همواره از امام خمینی(ره) به نیکی یاد می‌کرد و ظهور روح انقلابی را مدیون شخصیت‌های پارسایی می‌دانست که از میرزای شیرازی تا امام خمینی(ره) پرچمدار آن بوده‌اند. 
حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در این‌باره می‌گوید:" شریعتی قیام امام(ره) را قیامی ابوذروار می‌دانست که بر سر قدرت زمان فریاد می‌زند و اسرافیل وار در صور قرآن می‌دمد".
امام خمینی(ره) نیز در مراسم ختم فرزندش حاج آقا مصطفی به صورت اشاره از روحانیونی که شریعتی را مرتد می‌دانستند گلایه کرد و به صورت کنایه‌ شریعتی را روشنفکری معرفی کرد که برای اسلام خدمت می‌کند. یکی از روحانیون برجسته طی نامه‌ای به امام(ره) که در تبعید نجف به سر می‌برد از شریعتی به شدت انتقاد کرده و افکار وی را مضرّ خوانده بود اما امام‌خمینی(ره) به فردی که حامل این نامه بود گفتند:"این روحانی بزرگوار به عالم و آدم بدبین هستند، ما در شرایطی نیستیم که نسبت به دانشگاهیان و روشنفکران با بدبینی نگاه کنیم". 
محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات و از همراهان امام خمینی(ره) در نجف اشرف نیز خاطرات جالبی از نوع نگاه امام(ره) به شریعتی و افکار وی نقل می‌کند. دعایی در جایی می‌گوید:" روزی خدمت امام بودم، ایشان فرمودند از تهران فردی هزینه پرداخت کرده و آمده تا نظر من را نسبت به دو شخصیت عوض کند؛ کتاب حجاب مطهری را گذاشته و گفته این کتاب جنوب تهران را بی‌حجاب کرده و اسلام‌شناسی شریعتی را نشان داده و گفته این کتاب جوانان را از دین منحرف کرده است". دعایی با نقل این مطلب که امام‌خمینی(ره) تمام آثار شریعتی را مطالعه کردند، می‌افزاید:"امام خواستار قسمت‌هایی که آن فرد معتقد بود باعث انحراف جوانان است شده بودند و پس از آن گفته بودند برخی قول‌های شاذ و نادر هست ولی این قول‌های نادر باعث انحراف نمی‌شود". مدیر مسئول روزنامه اطلاعات در بیان خاطراتش پیرامون نظر امام(ره) درباره علی شریعتی با اشاره به این که"البته امام تذکراتی نیز درباره شریعتی و نظرات وی درباره علامه مجلسی و مباحثی پیرامون تشیع وی، داشتند، ولی بر نوعی وحدت بخشی نیز تاکید داشتند"، ادامه می دهد:" امام به شدت از درگذشت دکتر شریعتی متأثر شدند و گفتند:" یک روز امام(ره) به من فرمودند: من به سه دلیل از فوت دکتر شریعتی متأسف هستم. یکی این که ای کاش ایشان با آن قدرت بیان و احاطه‌ای که بر کلام و نفوذی که در جمع شنوندگان داشت، توجه خود را صرفاً به نسل دانشگاهی معطوف نمی‌کرد و همه‌ جامعه اعم از روحانی و بازاری را در نظر می‌داشت و سعی می‌کرد همه‌ اقشار از اندیشه‌ها و تفکراتش بهره‌مند شوند. تأسف دوم من این است که چرا عده‌ای با او در افتاده‌اند و ایشان را به خودشان و خودشان را با او مشغول کردند و نگذاشتند درست کار بکند و درست تبلیغ بکند. تأسف سوم من این است که ایشان زود از دنیا رفت و نتوانست بماند و ادامه بدهد و کار خودش را تصحیح بکند". 
محمود دعایی تصریح می کند امام خمینی(ره) به این دلیل که مطمئن نبودند شریعتی به شهادت رسیده و یا این که به مرگ طبیعی درگذشته است درباره مرگ وی کلمه فقدان را به کار بردند.
 صادق طباطبایی یکی از نزدیکان خانوادگی امام خمینی(ره) و سخنگوی دولت موقت مهدی بازرگان درباره دیدگاه امام(ره) درباره شریعتی می گوید:" "امام همواره با احترام خاصی از دکتر شریعتی یاد می کردند. قبل از انقلاب، زمانی که عده ای از روحانیون ایشان را کوبیدند و بی انصافی هایی شد، رژیم هم از فرصت استفاده و شروع به تبلیغ کرد. یکبار خبر دادند شریعتی نسبت به مفاتیح موضع گیری کرده، امام گفتند: "کسی که به آن زیبایی در مورد نیایش قلم فرسایی می کند، نمی تواند علیه دعا چیز بنویسد. اما در مورد مفاتیح، خوب مفاتیح هم یک کتاب نیایش است؛ چه بسا انتقاد ایشان همان چیزهایی باشد که ما خودمان هم یک وقت‌هایی به آن انتقاد داریم." امام خمینی(ره) بعضاً پیغام‌های دلسوزانه و مشفقانه‌ای را نیز برای شریعتی می‌فرستادند؛ به عنوان مثال یک بار به خسرو منصوریان(یک فعال سیاسی-اجتماعی) گفته بودند: "سلام مرا به شریعتی برسان و بگو خداوند به شما توفیق بدهد اما گله‌ای که از شما دارم این است که گفته‌اید آخوندها یک دست برای گرفتن و یک دست برای بوسیدن دراز کرده‌اند؛ این طور نیست". در جایی دیگر، امام(ره) نسبت به نظرات تند شریعتی درباره علامه مجلسی، این نظرات را رد کرده و اظهار می دارند:" نباید یک‌ کسی ‌تا به‌ گوشش‌ خورد که‌ مثلاً مجلسی‌ رضوان‌الله‌ علیه‌، محقق‌ ثانی‌ رضوان‌الله‌ علیه‌، نمی‌دانم‌ شیخ‌ بهایی‌ رضوان‌الله‌ علیه‌ با این‌ها روابط‌ داشتند، می‌رفتند سراغ‌ این‌ها،همراهی‌شان‌ می‌کردند، خیال‌ کنند که‌ این‌ها مانده‌ بودند برای‌ جاه‌ و عزت‌ و احتیاج‌داشتند به‌ این‌که‌ شاه‌ سلطان‌ حسین‌ و شاه‌ عباس‌ به‌ آن‌ها عنایتی‌ بکنند. این‌ حرف‌ها نبوده ‌در کار. آن‌ها گذشت‌ کردند، مجاهده‌ نفسانی‌ کردند برای‌ این‌که‌ این‌ مذهب‌ را به ‌وسیله‌ی‌ آن‌ها و به‌ دست‌ آن‌ها ترویج‌ کنند."

در ادامه مطلب  شریعتی  و امام راحل را از دیدگاه یک دیگر بخوانید...

  • علی مزینانی
۱۲
بهمن
۹۲


یک زندگی نامه نیمه طنزمعرفی کتاب:شاه بی شیننوشته ی محمد کاظم مزینانی هفتمین کتابی که برای طرح صدقه کتاب در کتابستان انتخاب شده است، شاه بی شین نوشته محمد کاظم مزینانی است. این کتاب ۴۰۰ صفحه ای که زندگی نامه ی محمدرضا پهلوی با چاشنی طنز است که در قالب رمان نوشته شده است. این کتاب که معرفی، چکیده و گزیده هایی از آن را می توانید در همین سایت بخوانید از آنجا شروع می شود  که شاه ایران در اتاق عمل، زیر تیغ جراحان، قرار دارد و از کبد و لوزالمعده نمونه‌برداری می‌شود. سرطان در ناحیه شکم پیش‌رفته و قسمت‌های زیادی را گرفته است.
 منتخبی از صفحه ۴۰۲ این کتاب را باهم می خوانیم.
چکیده کتاب:
داستان از جایی شروع می‌شود که شاه ایران در اتاق عمل، زیر تیغ جراحان، قرار دارد و از کبد و لوزالمعده نمونه‌برداری می‌شود. سرطان در ناحیه شکم پیش‌رفته و قسمت‌های زیادی را گرفته است.
هر زندگی محمدرضا پهلوی از آغاز تا آن لحظه بازگو می‌شود. از زمانی که کودک است و شاهد خروج پادشاهان قاجار از قصرهایشان و جانشین شدن پدرش، رضاشاه، و بقیه اعضای خانواده در این قصرهاست.
پدرش او را برای ادامه تحصیل به سوئیس می‌فرستد تا وقتی جانشین او و شاه ایران می‌شود، تحصیلات و تربیت اروپایی داشته باشد. بعد از پایان تحصیلات با فوزیه، که خواهر پادشاه مصر است، ازدواج می کند و فوزیه به جای پسری که بتواند وارث تاج و تخت باشد شهناز را به دنیا می‌آورد. وقتی رضاشاه تبعید می‌شود، خواهر همزاد شاه ـ اطراف ـ در امور مملکت دخالت می‌کند. فوزیه از این آشفتگی‌ها خسته می‌شود و به مصر می‌رود و دیگر برنمی‌گردد.
خواهر بزرگ شاه، ثریا، دختر دو رگه بختیاری ـ آلمانی را به شاه معرفی می‌کند. مراسم ازدواج برپا می‌شود. ولی ثریا نازاست و شاه طلاقش می‌دهد. دخالت خارجی‌ها خصوصاً آمریکا در مسائل ایران شاه را مردد می‌کند؛ اما چاره‌ای جز همکاری ندارد. شاه در خانه دخترش، شهناز، فرح را می‌بیند و از او خواستگاری و با او ازدواج می کند و صاحب چهار فرزند می‌شود.
فرح در بسیاری از امور اجتماعی و فرهنگی و سیاسی فعالیت می‌کند. مسائل و مشکلات داخلی و خارجی کشور، ارتباط با کشورهای خارجی، دخالت بیگانگان، بیشتر شدن ناآرامی‌ها، گسترده شدن اعتراضات، ایجاد مقدمات انقلاب در این رمان به ترتیب بیان می‌شود؛ فرار شاه و خانواده‌اش از ایران، پیروزی انقلاب در ایران، بیماری شاه، مرگ او، و پایان رمان.

گزیده متن:
(ص ۲۹۶)
لبخندی تلخ چهره‌ات را می‌پوشاند و عکاس‌ها مثل صیدی بی‌دست و پا شکارت می‌کنند. آن‌ها بی‌صبرانه منتظر پرواز تواند تا افتخار ثبت این لحظه تاریخی را از آن خود کنند.
در این هیر و ویر، به سؤال خبرنگارها پاسخ می‌دهی و اعلام می کنی جهت استراحت مدتی به مسافرت می روی. صدایت چنان تو خالی است که کسی حرفت را باور نمی کند.

(ص۳۵۸)
با دخالت شهربانو، تعدادی از حاضرات اتاق عمل را ترک می کنند و تو می مانی و پانزده جراح و پزشک و تکنسین، که تو را بی هوش می کنند و می فرستند به عالم هپروت و سوراخی کوچک زیر دنده چپت ایجاد می کنند. چرک و عفونت است که از شکمت سرازیر می‌شود به بیرون.
شاه بی‌شین نام رمانی است که انتشارات سوره مهر، در سال ۱۳۹۰، چاپ پنجم آن را در ۴۲۰ صفحه منتشر کرده است. نویسنده این کتاب محمدکاظم مزینانی است که در قالب این رمان زندگی‌نامه محمدرضا پهلوی را نوشته است. این رمان بیست فصل دارد و در بخشی جداگانه، در پایان، اصطلاحات محلی داخلی متن معنی شده‌اند. زاویه دید این رمان دوم شخص است.
منبع : خانه فرهنگ دانشجو

  • علی مزینانی
۱۱
بهمن
۹۲

راهپیمایی 22 بهمن ماه

هیچ گاه یادم نمی رود سالهای ابتدایی انقلاب را که در همه جای ایران حتی در این کویر دور افتاده از پایتخت که مردم با جدیت تمام اخبار را از طریق رادیو پیگیری می کردند.

دقیقاً  نمی دانم سال 55 یا 56 بود  ولی برای  آخرین بار فرزند شایسته کویرمزینان دکتر علی مزینانی شریعتی  به زادگاهش آمده بود گویا برای مراسم ختم عمویش و یا شاید فرار از دست ساواک رژیم شاهنشاهی و یا برای خداحافظی با اقوام ولی هرچه بود تا مأموران رژیم پهلوی سر برسند ما دیگر او را ندیدیم و مدتی نگذشت که شنیدیم دکتر علی را شهید کرده اند و این خبر به زودی تمام مزینان را فراگرفت و تمامی همشهریانش از آن حرف می زدندهر روز منتظر بودیم تا یکی از شایعه هایی که به مزینان می رسد در ست از آب در بیاید و مأموران شاه برسند و تمام مزینان را با خاک یکسان کنند.

یک شب شیء نورانیی نزدیک زمین در حرکت دیدیم پدرم بیرون دوید و فریاد می زد چراغها را خاموش کنید که آمدند و به زودی مزینان در خاموشی کامل رفت و آخرش هم متوجه نشدیم آن نور چی بود و فقط گفتند هواپیمایی بوده که در آن ارتفاع پرواز می کرده.

ابتدای سال 57 بود که راهپیماییها شروع شد مردم مزینان هم که انگار الآن صدایشان را همه ی دنیا می شنوند شروع کردند به راهپیمایی و تظاهرات و هر روز غروب در جلوی مسجدجامع مزینان که دروسط بازار قرار دارد جمع می شدند و با شعارهایی که از تهران رسیده بود راهپیمایی می کردند و به این بسنده نکردند و راهی داورزن شدند و در مقابل ژاندارمری تحصن کردند و شعار دادند و مأموران پاسگاه فقط ایستادند و مردم را تماشا کردند .

راهپیماییها به اوج خود رسید و  داورزن و مزینان و روستاههای دیگر یکی شدند و با هر وسیله ای که بود خود را به سبزوار می رساندند و با دیگر مردم سبزوار همراه شدند و یک صدا فریاد می زدند :مرگ برشاه...

12 بهمن بود و اعلام شد که امام خمینی (ره)به ایران می آید صبح زود که از خواب برخاستیم گفتند قرار است ورود امام از تلویزیون  پخش شود و درآن زمان تنها دو سه تا تلویزیون در مزینان بود و ما همه مشتاق دیدن روی امامان بودیم و دلمان می خواست حداقل سیمای او را که عکسهایش را جلوی مسجد جامع زده بودند ببینیم.روز بعدمردم در هیئت حسینی جمع شدند تمام شیشه های را با پارچه ی سیاه گرفتند تا نور وارد نشود و تلویزیونی 14اینچ در هیئت قرار دادند تا ورود امامشان را تماشا کنند.

هرچند به دلایل مختلف از جمله رفتن برق و نبود آنتن و برفکهای بسیار نتوانستیم ورود رهبرمان را مستقیم ببینیم اما ناگهان موجی ایجاد شد و مردها همدیگر را بغل گرفتند و ورود آیت الله را به هم تبریک می گفتند و این خاطره برای همیشه در خاطر ما بچه های آن زمان ماندگار شد.

یک روز غروب جلوی هیئت اجتماعی از مردم توجهم را جلب کرد مخصوصاً زمانی که مرحوم محمدعلی صانعی با صدای بلند مردم را به صلوات دعوت کرد وقتی جلوتر رفتم دیدم دوسه نفر از بچه های مزینان که به عنوان سرباز در پادگان خدمت می کردند دارند برای مردم صحبت می کنند و با حرارت می گویند که به فرمان امام خمینی(ره)از پادگان فرار کرده اند.

  • علی مزینانی
۱۱
بهمن
۹۲

  

 

 

 

  • علی مزینانی
۰۹
بهمن
۹۲


به یقین این سخن معروف را شنیده اید که :«پشت هرمرد موفق یک زن موفقی ایستاده است » به راستی این چنین است و در طول تاریخ آنان که به قول ما مزینانی ها به جایی رسیده اند زنانی داشته اند که موقعیت همسران خود را درک کرده و در خوشی ها و ناخوشی ها با آنها همراه بوده و به یاریشان شتافته اند و این موضوع در باره معلم شهید انقلاب فرزندشایسته کویرمزینان دکتر علی مزینانی شریعتی کاملا صدق می کند چرا که پوران شریعت رضوی هرگاه که برای همسرش مشکلی ایجاد می شد و او در زندان رژیم ستمشاهی و یا در تبعید به سرمی برد پوران رسالت همسری و مادری خویش را آن چنان که شایسته ی یک مرد بزرگ است به سرانجام می رساند و مانند کوه مقاوم و استوار یک تنه به جنگ مصیبتها می رفت. هنوز جوان بود که یار دیرینه اش را از دست داد و او ماند و فرزندانی که تازه جای خالی بابا را حس می کردند از طرفی او یک مادر است و باید فرزندانش را زیر پر و بال خویش بگیرد و از آب و گل در بیاوردشان و از طرفی به عنوان همسر یک مرد بزرگ باید مردانگی کند و پاسخ گوی نسل تشنه به معارف شریعتی باشد و از طرفی دیگر در مقابل هر بی محبتی ایستادگی کند و خانه را از هر هجومی در امان نگاه دارد!

سالها گذشت و دکتر پوران شریعت رضوی فرزندانش را به مدارج عالیه علمی رساند و هریک برای خود استادی شدند همانند پدر که دانشجویان در انتظار لحظه ای هستند که آنها می خواهند برایشان سخن بگوید و اکنون این مادر  به قد و بالای فرزندانش نگاه می کند و علی را در قامت آنها می بیند. قلمی را که شوهرش توتم خویش می نامد و برآن قسم یاد می کند بر می دارد و طرحی از زندگی را می نویسد و آن را تقدیم فرزندانش می کند: (این کتاب را به فرزندانم که همراهان صبور لحظات پررنج زندگیمان بوده و هستند تقدیم می کنم ) وقتی از رنج می گوید معلوم می شود یار جدایی ناپذیر و همیشگی او بوده و آدمی این رنج را درسیمای شکسته ی او به خوبی در می یابد. راستی چرا این گونه شد و در حالی که همیشه ما نام دکتر را برسیمای شهرمان همیشه دید ه ایم و اماکن بسیاری را به نام پرافتخار شریعتی مزین ساخته ایم فرزندان او و همسر با وفایش را فراموش نموده ایم مگر همین شریعت رضوی نیست که مردانه پشت علی شریعتی ایستاد تا او شریعتی شود.

همسر دکتر شریعتی

 دوستی در باره این شیرزن خراسانی چنین می گوید: دکتر پوران شریعت رضوی از سال ۱۳۳۷ که به زندگی کردن با ابر مرد مزینان پاسخ بله گفت خود را برای زندگی سرشار از سختی و مشقت آماده کرد و هیچگاه رفیق نیمه راه نشد و دکتر شریعتی را تنها نگذاشت و براستی که هیچکس به غیر از او شایستگی همراه شدن با ابرمرد مزینان را نداشت و به جرات می توان گفت که او مکمل روح بزرگ دکتر شریعتی بود و به یقین می توان گفت شریعتی بدون او هیچوقت شریعتی نمی شد و چه زیبا دکتر در قسمتی از وصیتنامه  خود حق مطلب را بجا می آورد و این گونه از همسر فداکار خود ستایش می کند :

(و اما تو همسرم .چه سفارشی می توانم به تو داشت؟تو که با از دست دادن من هیچ کسی را در زندگی کردن از دست نداده ای . نه در زندگی ،در زندگی کردن،به خصوص بدان(گونه)که مرا می شناسی .و بدان صفات که مرا می خوانی.نبودن من خلائی در میان داشتن های تو پدید نمی آورد ،و با این حال که چنان تصویری از روح من در ذهن خود رسم کرده ای ،وفای محکم و دوستی استوار و خدشه ناپذیرت به این چنین منی،نشانه روح پر از صداقت و پاکی و انسانیت توست.)

شریعت رضوی از آشنایی با دکتر شریعتی و برادر شهیدش می گوید در ادامه مطلب بخوانید...

  • علی مزینانی
۰۸
بهمن
۹۲

  • علی مزینانی
۰۷
بهمن
۹۲
مؤسسه  حضرت نرجس خاتون (س) مزینان
استاد علی جعفری مزینانی از اساتید برجسته دانشگاه با حضور در موسسه ی خیریه حضرت نرجس خاتون (س) مزینان ضمن آشنایی با خدمات این موسسه در گفتگو با مدیر عامل و مسئولین آن از مجتمع خدمات بهزیستی مزینان نیز بازدید نمود و با عضویت در گروه خیرین از زحمات دست اندرکاران مجتمع و موسسه تشکر و قدردانی کرد

وی پس از مراجعت به تهران نامه ای برای مسئولین موسسه ارسال نموده و بار دیگر برهمیاری و کمک و مساعدت خود و خیرین تأکید کرد که در ادامه متن کامل نامه ی این فرهیخته ی مزینانی به همراه پاسخ مدیرعامل موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س) مزینان تقدیم می شود:

سپاس خدای را که شالوده آفرینش بر پایه محبت است و محبتش خمیر مایه کائنات،خدایی که محبوب ازلی است و حب او نیاز نفس و دل شیدای عشق و عبادت اوست

یکی از وظایف اصلی هر انسان نسبت به همنوعان خود این است که باید تلاش نماید تا برای مردم سودمند باشد و به آنان خدمت شایسته انجام دهد.دستگیری از تنگدستان،مهربانی به بیماران ،کمک به افراد نیازمند،کوشش در ارتقاءسطح آگاهی ها و شکوفایی استعدادهای خدادادی آنان از اصول اولیه وظیفه شناسی است.هر فردی باید از دل  و جان خواستار رفاه و آسایش همه افراد جامعه باشد زیرا آسایش و رفاه خود او هم در گرو خوشبختی دیگران بدست می آید،کسانی که تنها خواستار آسایش شخصی و وابستگان خود باشند از آنان  تعبیربه خود خواه و خود پرست یاد شده است ،راه روشن زندگی آنست که تا آنجا که بتوانیم همنوعان خود را از توانایی ها ،امکانات و محبت های خویش بهره مند سازیم

سالمندان ،معلولین،مددجویان،بی سرپرستان،ایتام،محرومین،...همه و همه به یاری و کمک من و شما نیازمند و محتاجند. پر واضح است تنها نهادی که می تواند به خواسته یکایک این عزیزان رسیدگی و به آنان یاری رساند به نظر من بهزیستی است.

در بازدیدی که اینجانب از مجتمع خدمات بهزیستی مزینان داشتم متوجه شدم به حول و قوه الهی و با کمکهای همشهریان عزیز این مجتمع توانسته در حد وسع و مقدورات خود کمک شایانی به عزیزان مدد جو مزینانی و قراء اطراف خود داشته باشد و کارنامه در خشانی از خود ارائه نماید

مسئولین مجتمع توانسته اند در زمینی به وسعت 3 هکتار، مرکزی چند منظوره را با زیر بنایی 1500 متر مربعی احداث نمایند که تاکنون 800 متر از این مرکز سقف زده شده است

همانگونه که استحضار داریدو بنده نیز متوجه شدم این مجتمع یک موسسه کاملا غیر دولتی و غیر انتفاعی بوده که به دولت و دیگر نهاد ها هیچگونه وابستگی ندارد و کلیه امور مربوط به آن اعم از هزینه های ساخت و دیگر مخارج جانبی از ابتدا تا کنون با همت والا و دستان پر سخاوت همشهریان عزیز و افراد نیکو کار تامین گردیده است.

مدیرعامل مجتمع و سایر برادران و خواهرانی که ایشان را همراهی می نمایند مصمم هستند و بنا دارند دامنه فعالیتهای این مرکز را تا آنجا گسترش دهند که در منطقه نیازمندی نباشد .برای نیل به چنین هدف و مقصودی علاوه بر عنایات الهی به نظر می رسد نیازمند کمک یکایک همشهریان عزیز و خونگرم بوده و می باشند.ناگفته پیداست که هر قدم و هر نوع کمکی ولو اندک علاوه بر تکمیل ساختمان و تحقق سریع آرمانها ،زمینه رشد و توسعه و آبادانی مزینان را به دنبال خواهد داشت و روزی نه چندان دور همگی دست در دست هم جشنی توام با حلاوت و شیرینی در مزینان  تر تیب دهیم .آنگاه از لذت لبخند و تبسم که در چهره یکایک همنوعان تحت پوشش مشاهده خواهیم کرد منتفع و مستفیض گردیم .به امید آن روز       ًعلی جعفری مزینانیً

  جوابیه مدیر عامل موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س) مزینان:

جناب آقای علی جعفری مزینانی

کشور ایران و زادگاهتان مزینان به وجود اشخاصی امثال شما که عمری در عرصه علم و ادب و فرهنگ سپری کرده  و کمر همت رابرای آینده نوین کشور که  رشد علمی و بالندگی جوانان می باشد بسته به خود می بالد و از توجه ویژه و عنایت حضرتعالی نسبت به فعالیتهای انجام شده در مجتمع خدمات بهزیستی و موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون مزینان که به نوعی اطلاع رسانی کرده اید کمال سپاس و تشکر را دارم

                  فاطمه مزینانی (گلستانی)

                  مدیر عامل مجتمع خدمات بهزیستی


  • علی مزینانی