بایگانی خرداد ۱۳۹۶ :: شاهدان کویر مزینان

شاهدان کویر مزینان

کویر تاریخی مزینان زادگاه دانشمندان و اندیشمندانی است که سالهاست برتارک زرین صفحات تاریخ و جغرافیای ایران زمین می درخشد. این سایت مفتخر است که جاذبه های گردشگری و متفکرین ، فرهیختگان، علما وشهدای این دیار رابه تمامی فرهنگ دوستان معرفی نماید.
شما مخاطب گرامی می توانید با مراجعه به درباره کویرمزینان بیشتر با مزینان آشنا شوید

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

۱۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

۳۰
خرداد
۹۶

مراسم چهلمین سالگرد عروج دکتر علی شریعتی مزینانی 29 خرداد از ساعت 18 با قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مزینان سبزوار برگزار شد

در بخشی از پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مراسم آمده است: چهلمین سالگرد هجرت ابدی  معلم شهید انقلاب مرحوم دکتر علی شریعتی فرصتی است برای ادای حق جامعه و نظام به اندیشمند متعهدی که دامنه تاثیر اندیشه اش در دوران معاصر مرزهای دور و نزدیک را در نوردید.

در بخش دیگری از پیام سیدرضا صالحی امیری آمده است: اندیشه و تجربه دکتر شریعتی نه در گذشته محصور ماند و نه به مرزهای جغرافیایی ایران محدود شد، شریعتی سرمایه فرهنگی و ملی ماست؛ او کوشید تا از پایگاههای دین به مسائل اساسی جامعه و دوران خویش بپردازد.

معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی ایران مرهون اندیشه های امام خمینی(ره)، شهید هاشمی نژاد، شهید مطهری و دکتر علی شریعتی است.

سید هادی حسینی افزود: دکتر شریعتی نقش مهمی در پیوند قشرهای جامعه با انقلاب اسلامی داشت و هیچکس نمی تواند دیدگاههای بلند این اندیشمند بزرگ را در مورد تاریخ، امروز و آینده کشور انکار کند.

او همچنین با اشاره به طرح نیمه تمام مجتمع فرهنگی دکتر شریعتی در مزینان گفت: این طرح ،استانی است اما به اعتبارات ملی نیاز دارد که از محل اعتبارات سازمان برنامه و بودجه تامین می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم در این مراسم گفت: یکی از مهمترین برنامه های اداره کل ارشاد حفظ یاد و نام مفاخر استان است؛ دکتر علی شریعتی نیز از مفاخر خراسان رضوی محسوب می شود.

سید سعید سرابی افزود: سال آینده کنگره بزرگداشت دکتر علی شریعتی برای نخستین بار در کشور با همکاری دانشگاهها و انجمن مفاخر برگزار می شود.

او درباره تکمیل مجتمع فرهنگی دکتر شریعتی در مزینان نیز گفت: این مجتمع در 20 هزار مترمربع مساحت با زیربنای هزار و 800 مترمربع هم اکنون 65 درصد پیشرفت دارد و نیازمند 20 میلیارد ریال اعتبار است.

سرابی افزود: بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی همزمان با بهره برداری از مجتمع فرهنگی وی در مزینان ایجاد می شود.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی نیز در  مراسم سالگرد دکتر علی شریعتی مزینانی گفت: طرح مجتمع فرهنگی دکتر شریعتی در مدت هفت سال گذشته متوقف شده بود که امسال برای تکمیل آن چهار میلیارد ریال اختصاص یافت

مهندس حسین مقصودی افزود: برنامه ریزی شد تا این اعتبار در قالب ردیف بودجه هرسال برای تکمیل این طرح اختصاص یابد

وی با اشاره به ضرورت شناخت اندیشه دکتر علی شریعتی ادامه داد: این اندیشمند بزرگ مهمترین عنصر پیوند بین دانشگاه و مسجد و دانشجو و روحانیت بود و از همین رو نسل سوم انقلاب اسلامی باید اندیشه های او را بشناسد

این نماینده مجلس گفت: امام راحل، رهبر معظم انقلاب، آیت الله مطهری و سایر بزرگان و اندیشمندان بزرگ ایرانی و خارجی در مورد علی شریعتی سخنان ارزشمندی دارند و اندیشه های او را تائید می کنند

  • علی مزینانی
۲۹
خرداد
۹۶

در آستانه برگزاری  مراسم چهلمین سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی مزینانی پیام دکتر صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مزینان رسید.

 به گزارش شاهدان کویرمزینان مهدی آزاده رئیس شورای اسلامی مزینان با اعلام این خبر تصریح کرد :  پیام دکتر صالحی امیری وزیر محترم  فرهنگ و ارشاد اسلامی که همراهی و کمک ویژه ای در برگزاری مراسم چهلمین سالگرد فرزند شایسته کویرمزینان با ستاد برگزاری بزرگداشت شریعتی دارند دریافت شده و ان شاء الله امروز توسط نماینده ایشان در شورای عالی انقلاب فرهنگی قرائت می شود.

وی افزود : مراسم بزرگداشت دکتر علی شریعتی مزینانی امروز دوشنبه 29 خرداد با حضور 2هزار نفر از علاقه مندان به این بزرگمرد مزینان در هیئت ابوالفضلی برگزار می شود.

به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۲۹
خرداد
۹۶


به گزارش شاهدان کویرمزینان؛ مهدی آزاده رئیس شورای اسلامی مزینان با گلایه از برخی کانال های تحلیلی و خبری شهرستان سبزوار که سعی دارند مراسم چهلمین سالگرد دکترعلی شریعتی را  وابسته به یک جریان خاص و سیاسی جلوه دهند گفت : متأسفانه در این روزهای حساس برای ما که تلاش می کنیم مراسمی در خور و شأن فرزند مزینان برگزار کنیم بعضی گروه ها و جریان های خاص شهرستان سبزوار سعی دارند دوستداران شریعتی را دلسرد کنند و در این مسیر بعضی کانال های خبری و تحلیلی این شهرستان که خود را عاشق شریعتی معرفی می کنند به این جریان دامن می زنند

وی خاطرنشان کرد: ما به این افراد تأکید می کنیم شریعتی وابسته به هیچ گروه و جناح خاصی نیست و این مردم شریف و قدر شناس مزینان هستند که با برگزاری مراسم سالگرد یاد او را گرامی می دارند.

به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید:
  • علی مزینانی
۲۹
خرداد
۹۶

شورای اسلامی و دهیاری مزینان طی اطلاعیه ای از دوستداران و علاقه مندان به معلم شهید انقلاب دکترعلی شریعتی مزینانی دعوت کرد تا در مراسم چهلمین سالگرد وی شرکت کنند.متن این اطلاعیه به شرح زیر است :

«بسم الله الرحمن الرحیم

مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا ۞ سوره احزاب ؛ آبه ۲۳

چهل سال از هجران فرزند شایسته کویر مزینان می گذرد مردی که لحظه ای افکار، اندیشه و ایده های نابش از خاطر شریعتی دوستان نرفته و گویی او  شهید زنده ی همیشه ی تاریخ است که در هر دوره و عصری حتی با جمله ای حکمت آمیز در بین اقشار مختلف می درخشد . هیچ انجماد فکری و اندیشه های پلید متحجر نتوانسته اند این شمع را خاموش کند و همان گونه که خود آرزو داشت تا سحر بر بالین او روشن است و پرتو افکنی اش روشنایی بخش محفل عشاق است.

اکنون به پاس مجاهدت ها و رنج های بسیار علی این فرزند مزینان در چهلمین سالگردش بار دیگر گردهم می آییم تا یاد و نام فرزند شایسته ی کویرمان را زنده نگه داریم و قلب فسرده ی خود را با سخنان او و خاطرات یارانش جلایی دیگر ببخشیم به همین منظور از تمامی علاقه مندان و دوستداران شریعتی به خصوص همشهریان عزیز و قدرشناس مزینان و هموطنان گرانمایه در روستاهای همجوار و شهرستان داورزن و سبزوار دعوت می کنیم تا در این مراسم شمع سوز کویری که دوشنبه 29 خرداد از ساعت 18 تا 20 و همراه باضیافت افطاردر مزینان هیئت ابوالفضلی برگزار می شود شرکت نمایند.

شورای اسلامی و دهیاری مزینان»

به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۲۴
خرداد
۹۶

نوجوانی 14 ساله بود که در دوران دفاع مقدس برای دفاع از دین و وطن راهی جبهه شد و در اوج جوانی جانبازی سختی را تجربه کرد و چند روز را در کما گذراند...

یدالله مزینانی تهرانچی نوجوانی 14 ساله بود که در دوران دفاع مقدس برای دفاع از دین و وطن راهی جبهه شد و در اوج جوانی جانبازی سختی را تجربه کرد و چند روز را در کما گذراند. به نوعی که به او شهید زنده می‌گفتند. مزینانی در لشکر 5 نصر خراسان به عنوان رزمنده حضور داشت و در عملیات‌های زیادی مثل آزادسازی خرمشهر و فاو حضور داشته است. این رزمنده در گفت‌وگو با «جوان» گذری کرده بر روزهای طلایی و خاطره‌انگیز گذشته و مروری بر اتفاقات جنگ دارد.

در چه تاریخی پایتان به عنوان رزمنده به جبهه‌ها باز شد و لباس رزمندگی به تن کردید؟
من سال 1361 در 14 سالگی به عنوان بسیجی به جبهه اعزام شدم. همرزم حسین فهمیده بودم و در جبهه ایشان را رؤیت کردم. از لشکر5 نصر خراسان عازم شده بودم و جزو اولین نفراتی بودم که از روستای مزینان به جبهه می‌رفتم. یک گروهان 40 نفره از روستای محل زندگی‌مان به سمت مناطق جنگی به راه افتاد که من هم جزو نفراتش بودم. دورانی از حضورم در جبهه را سرباز ژاندارمری بودم و این مدت به خرمشهر و اهواز رفتم. نزدیک 40 ماه در مناطق جنگی حاضر بودم و در طول این مدت چندین بار مجروح شدم و دوباره به جبهه بازگشتم.
شما هنگام ورود به جبهه سن‌ کمی داشتید. چه مسائلی شما را برای حضور در جبهه ترغیب کرده بود که می‌خواستید در جبهه حضور داشته باشید؟
سال 60 هنگام فعالیت در پایگاه بسیج به حضور امام خمینی رسیدیم و با توجه به پایین بودن سنم امام دست پر برکتش را روی سرم کشید و مرا مورد نوازش پدرانه و دلسوزانه‌اش قرار داد. همین نوازش یکی از جرقه‌های مهم در زندگی‌ام جهت مقابله با دشمنان اسلام بود. قبل از تأسیس بسیج اعلام شده بود هر کسی بخواهد می‌تواند در این بسیج به صورت افتخاری ثبت‌نام کند. من این موضوع را به پدرم گفتم و در این بسیج ثبت‌نام کردم. اما پدرم راضی به حضورم در جبهه نبود و می‌گفت بچه هستی و سنت برای جنگیدن کم است. وقتی پدرم برای کاری به تهران رفته بود من با اجازه مادرم راهی جبهه شدم. ایشان هم وقتی دید من به جبهه رفته‌ام حرکت کرد و به مشهد آمد تا مرا منصرف کند. خیلی سنم پایین بود و پدرم بابت حضور من در جبهه نگران بود. هر چند ایشان به من نرسید و من خودم را به مناطق جنگی رساندم. چون هیکلم چاق و درشت بود از همان اول به عنوان آرپی‌جی‌زن مشغول شدم. در آخر خدمت هم به عنوان موتورسوار و خط نگهدار گروهان مشغول بودم و به نوعی از همان اول به صورت مستقیم وارد کار عملیاتی شدم. وقتی می‌دیدم یک پیرمرد 60 ساله از روستایمان می‌خواهد به جبهه برود ما هم دنبالشان راه می‌افتادیم و می‌خواستیم در کنارشان از وطن و دینمان دفاع کنیم.
شهید فهمیده را چه زمانی دیدید و ایشان چطور نیرویی بودند؟
زمانی که شهید فهمیده را برای اولین بار دیدم شناختی از ایشان نداشتم. بعد از شهادت‌ به ما گفتند حسین فهمیده 13 ساله خودش را زیر تانک انداخته و تازه ما آن زمان متوجه بزرگی و شجاعت این نوجوان شدیم. من حدود شش ماه از شهید فهمیده بزرگ‌تر بودم و انجام این کار از کسی که همسن و سال خودم بود مرا شگفت‌زده می‌کرد. ایشان از کرج آمده بود و تازه بعد از شهادت همه او را شناختند. از خودگذشتگی بسیاری نشان می‌دهد، سینه‌خیز به لب خط می‌رود و خودش را زیر تانک دشمن می‌اندازد. کار بزرگی که هر کسی قادر به توانش نبود.
حضور در جبهه برای شما به عنوان یک نوجوان سخت نبود؟
در منطقه عملیاتی که دیگر کسی متوجه سختی و راحتی کار نبود و همه سعی داشتند وظیفه‌‌شان را به درستی انجام دهند. اما خاطرم هست وقتی لب خط در سومار قرار داشتیم آبی برای آشامیدن نبود و ما زمستان باید از آبی که از چادر چکه می‌کرد برای آب‌جوش و دم کردن چایی استفاده می‌کردیم. آنجا من گفتم نمی‌توانم بمانم و باید به حاج‌آقا امین‌آبادی ملحق شوم. درگروهانمان در گیلانغرب حاج‌آقایی به نام امین‌آبادی حضور داشت. فرمانده و بزرگ ما محسوب می‌شد. جایم را با یکی از بچه‌ها عوض کردم و شب ‌در حال عوض کردن جایم بودم که دو نفر از اسب‌سوارهای کوموله‌ در بین راه ما را گرفتند. هیچ اتفاق  بدی نیفتاد فقط خیلی سؤال و پرس و جو می‌کردند که قرارگاه شما کجاست و می‌خواستند از ما اطلاعات بگیرند. دیگر من خودم را به بی‌اطلاعی زدم و با گریه گفتم که گمشده‌ام و از چیزی اطلاعی ندارم تا اینکه مرا رها کردند.
شما در یکی از عملیات‌ها جانبازی سختی هم داشته‌اید که حتی به خانواده‌تان می‌گویند به شهادت رسیده‌اید. این جانبازی در کدام عملیات اتفاق افتاد؟
من چندین بار در طول جنگ جانباز شدم که جانبازی در منطقه شلمچه بسیار سخت بود. در عملیات فاو هم که خط‌نگهدار بودم ترکش خوردم که سطحی بود و پس از یک مدت کوتاه دوباره به جبهه برگشتم. سال 63 در شلمچه در منطقه خط‌نگهدار بودم که ترکش خمپاره 80 به پهلو، شکم و پای راستم برخورد و به سختی مجروحم کرد. بعد از اصابت ترکش خمپاره دل و روده‌ام بیرون ریخت و وضعیت خیلی بدی داشتم. کف دستم با حنا شهید نوشتند و به خانواده‌ام اطلاع دادند به شهادت رسیده‌ام. من را کشویی کنار پیکر دیگر شهدا در هلی‌کوپتر گذاشته بودند. سه روز در کما بودم و 14 روز با پایین‌ترین سطح هوشیاری در بیمارستان شریعتی اصفهان بستری بودم. وقتی به هوش آمدم و چشمانم را باز کردم خودم را در بیمارستان دیدم. اطلاعات شخصی را از من گرفتند تا به خانواده اطلاع بدهند و آنها هم از سبزوار به ملاقاتم آمدند. شش ماه دل و روده نداشتم و یک سال کلستومی به بدنم وصل بود. آن زمان تازه 18 ساله شده بودم و در همان اول جوانی با جانبازی آشنا شدم. الان هم از لحاظ شکم و پا آسیب زیادی دیده‌ام. من نزدیک یک سال و نیم بستری بودم و یک سال هم کیسه به من وصل بود و روزهای بسیار سختی پشت سر گذاشتم. یک سال روده‌ام بیرون بود و بعد از آن داخل گذاشتند و شکمم را دوختند. سال 65 هم در منطقه آبادان بودم که هواپیماهای عراقی منطقه را بمباران شیمیایی کردند. ما که در جریان وضعیت منطقه نبودیم نمی‌دانستیم شیمیایی شده، فردایش بدون ماسک به منطقه رفتیم و گازهای شیمیایی به جا مانده اثرش را روی بدنم گذاشت. به خاطر عوارض شیمیایی که به ریه‌ام آسیب زده بود مدتی در بیمارستان ساسان بستری شدم و آنجا پزشک معالج 35 درصد جانبازی شیمیایی برایم در نظر گرفت. بعد از مدتی یک بار دیگر در سال 66 به جبهه رفتم که بعد از آن قطعنامه شد و جنگ پایان گرفت.
الان چند درصد جانبازی دارید؟
اولین بار 25 درصد جانبازی دادند که در مجروحیت‌های بعدی 50 درصد جانبازی شد. الان ارتش 60 درصد جانبازی و 110 درصد از کارافتادگی داده است.
به نظرتان حضور در جبهه چه تأثیری روی وجود شما گذاشت که جای دیگری امکان دست یافتن به آن نداشتید؟
زمانی که به جبهه رفتم برایم افتخاری بود با آن سن کم در کنار بزرگسالان و پیرمردان برای جهاد و دفاع از کشورم عازم مناطق جنگی شده‌ام. فکرش را نمی‌کردم با توپ و تانک روبه‌رو شوم. زمانی که رفتم من از بچگی دنبال کار نظامی و مسائل جنگی بودم. من 14 ساله بودم که وارد منطقه شدم. برای مرگ ارزش قائل نبودم و به تنها چیزی که فکر نمی‌کردم ترس‌هایم بود. می‌گفتم صدام چه کسی است و هیچ ترسی از صدام نداشتم. جنگ، مرگ را پیش چشمان ما بی‌ارزش کرد. ما که از صدام نترسیدیم و الان هم از امریکا و دیگران نمی‌ترسیم. الان هم اگر بخواهند برای دفاع آماده‌ایم و هیچ ترسی از حضور برای دفاع از وطن ندارم.
الان از وضعیت رسیدگی راضی هستید؟
هیچ مشکلی ندارم از اینکه این اتفاق برایم افتاده است. من زمانی خط‌نگهدار بودم و به عنوان مدیر و فرمانده رویم حساب می‌کردند. آن زمان نیروهای عراقی برای هر کاری به سمت ما خمپاره می‌انداختند. خط را تعویض می‌کردیم، تکان می‌خوردیم و هر حرکتی از طرف آنها یک خمپاره به سمت ما می‌انداخت. ما مهمات نداشتیم و یکی از آرزوهایمان این بود که این سلاح‌ و مهمات را داشته باشیم. الان که می‌گویند در صنعت نظامی و موشک‌‌سازی پیشرفت کرده‌ایم و به اینجا رسیده‌ایم مایه افتخار است. من هیچ مشکلی با جانبازی‌ام ندارم و هیچ وقت ناراضی نبودم. یکی از مسائلی که باعث ناراحتی و نارضایتی‌ام شده این است که من 35 سال است در تهران زندگی می‌کنم و نوه‌هایم اینجا مدرسه می‌روند ولی پرونده‌ام را به تهران انتقال نداده‌اند و می‌گویند باید از خودت خانه داشته باشی تا پرونده‌ات را به تهران بیاوریم. حالا من که مستأجر هستم باید برای انجام هر کاری با این حالم به مشهد بروم؟ انتقال پرونده‌ام یکی از مواردی است که درگیری داریم و همکاری با ما صورت نمی‌گیرد. من الان مستأجر هستم و تا الان وام جانبازی از بنیاد نگرفته‌ام. چند روز پیش که برای کاری رفتم گفتند پرونده‌ات مشهد است و برایم ممکن نیست که دوباره بخواهم برای زندگی به مشهد بروم.
اگر الان هم نیاز باشد که به منطقه اعزام شویم دوباره خواهم رفت و برای وطنم همه کار می‌کنم. هیچ افسوسی با من نیست و این جانبازی برای من افتخار است ولی توقع دارم احترام مدنظر برای پیشکسوتان جنگ و جهاد در نظر گرفته شود.
همسرتان در طول این سال‌ها نقش زیادی در همراهی شما داشته‌اند. نقش ایشان را در طول این سال‌ها چگونه می‌بینید؟
همسرم دختر عمویم است و در خواب دیده بود  که همسر جانباز می‌شود. زمان جانبازی من وضعیت جسمانی‌ام خیلی خراب بود با این حال زمانی که خواستگاری کردم به من جواب مثبت دادند. دورانی که ترکش خوردم نامزد هم کردم. خیلی زحمت مرا کشیدند و تا همین الان من به این سن و سال رسیدم زمان‌های زیادی در بیمارستان بستری شدم و ایشان در این مدت خیلی زحمت مرا کشید و همیشه دعاگویشان هستم. تنها کسی که به دادم رسید ایشان بود. به من می‌گویند از بنیاد شهید درخواست پرستار کنید که من در جواب می‌گویم برای چه باید این کار را بکنم؟ کسی که پا و دست ندارد باید درخواست پرستار کند. درست است من اجزای داخلی بدنم آسیب زیادی دیده ولی دست و پا دارم می‌توانم کارهایم را انجام دهم.
در پایان اگر از دوران حضورتان در جبهه خاطره‌ای دارید برایمان بگویید.
در عملیات فاو ما در گروهان شرط بسته بودیم چه کسی نماز شب خواب می‌ماند. محمد مزینانی یکی از دوستانمان که بعدها شهید شد را نتوانستیم کاری کنیم ایشان خواب بماند تا ما شرط را ببریم. هرچند ایشان هم نتوانست از ما ببرد و ما هم سر ساعت بیدار می‌شدیم و نماز شب می‌خواندیم. در عملیات فاو نیروهای پاک و خوب زیادی از دست دادیم.

به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۲۲
خرداد
۹۶

همزمان با سالروز عروج فرزند شایسته کویر دکتر علی شریعتی مزینانی مراسم بزرگداشتی با سخنرانی معاون وزیر و فرهنگ ارشاد اسلامی در زادگاهش مزینان برگزار می شود.

به گزارش شاهدان کویرمزینان ؛ مهدی مزینانی آزاده رئیس شورای اسلامی مزینان و مسئول برگزاری مراسم چهلمین سالگرد عروج دکترعلی شریعتی مزینانی با اعلام این خبر افزود : طی جلسه ای که امروز با حضور نماینده دلسوز شهرستان سبزوار و شهرستان های تابعه و نمایندگان مردم مزینان در دفتر وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی برگزار شد با رهنمودهای جناب وزیر مقرر گردید همزمان با بیست و نهم خرداد مراسم چهلمین سالگرد فرزند شایسته کویرمزینان دکتر علی شریعتی از ساعت 18 تا20 در زادگاهش برگزار می شود

وی افزود : در این مراسم  که با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه های شهرستان سبزوار و نیشابور و مردم قدرشناس مزینان و روستاهای تابعه برگزار می شود ؛ مهندس علی اصغر کار اندیش مروستی معاون محترم  وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی و مهندس مقصودی نماینده دلسوز شهرستان سبزوار سخنرانی می کنند.

مسئول برگزاری چهلمین سالگرد شریعتی خاطر نشان کرد: در حاشیه ی این مراسم کتابخانه قدیمی شریعتی که چندسالی است تعطیل شده و با پیگیری دلسوزان مزینان مرمت و آماده ی بهره برداری شده بازگشایی خواهد شد.

مهدی آزاده از اختصاص بودجه ی 300 میلیون تومانی برای تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری دکتر شریعتی خبر داد و افزود : در این جلسه با عنایت جناب آقای دکتر صالحی امیری وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب شد که پروژه بزرگ مجتمع فرهنگی هنری دکتر علی شریعتی مزینانی که حدود دو دهه از آغاز ساخت آن می گذرد و به خاطر کمبود اعتبار مالی متوقف گردیده با اختصاص مبلغ 300 میلیون تومان تکمبل و به بهره برداری برسد.

شایان ذکر است نمایندگان مزینان پس از جلسه ی وزیر ارشاد اسلامی برای دعوت از خانواده  دکتر شریعتی در بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی با فرزندان وی دیدار و گفت و گو کردند.

به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۱۹
خرداد
۹۶

 رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در نشست «سیاست‌گذاری اجتماعی؛ دانشگاه و تشکل‌های دانشجویی» تاکید کرد: در حوزه آموزش با کالایی‌شدن گسترده در دهه اخیر مواجه هستیم که در دولت یازدهم نیز این روند ادامه پیدا کرده است، به همین دلیل اگر بخواهیم اولویت‌بندی بین حوزه‌های مختلف انجام دهیم، حوزه آموزش، بهداشت و سلامت را باید بسیار مورد توجه قرار دهیم.

به گزارش شاهدان کویرمزینان به نقل از عطنا، دکتر علی اکبر تاج مزینانی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در نشست «سیاست‌گذاری اجتماعی؛ دانشگاه و تشکل‌های دانشجویی» که سه‌شنبه، دوم خردادماه در سالن مطهری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.

این استاد دانشگاه در ابتدا با بیان نکاتی درباره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست حمهوری، گفت: نکته اول در این انتخابات مشارکت بالای مردم و رای بسیار زیاد رئیس جمهور منتخب بود که انتظار می‌رود بتواند با قدرت بیشتری برای دنبال کردن برنامه‌ها از جمله سیاست‌گذاری اجتماعی بکند؛ نکته دوم نیز این بود که مباحث سیاست‌گذاری اجتماعی به نسبت انتخابات دیگر برجسته‌تر بود.

وی با بیان اینکه گفتمان سیاست‌گذاری اجتماعی در نزد عموم، روشنفکران و سیاست‌گذاران شکل نگرفته است، گفت: با طرح‌هایی که در سال‌های گذشته اجرا شده و زندگی شهروندان را تحت تاثیر قرار داده است، به نظر می‌رسد که مقداری بحث و گفت‌وگو در این مورد شکل گرفته است، در حالی که بحث سیاست‌گذاری اجتماعی در انتخابات گذشته در حاشیه بود.

این استاد دانشگاه نکته دیگری که در حوزه سیاست اجتماعی قابل توجه بود را «عدم اقبال در رویکردهای پوپولیستی به سیاست اجتماعی» دانست و گفت: سکوت و عدم موفقیت قطعی که در حوزه برجام با آن مواجه هستیم و کاستی‌های مختلف دولت در حوزه‌های مختلف، امکان بروز و ظهور فرد پوپولیستی را ایجاد خواهد کرد و اگر اقناع درستی صورت نگیرد می‌تواند آرا را به سمت خود جلب کند؛ روی دیگر این مهم این است که اگر دولت یازدهم تکرار شود، سویه‌هایی از نئولیبرالیسمی ‌که دنبال کرده است را تداوم می‌دهد.

تاج مزینانی ادامه داد: اگر رای طرف مقابل را مد نظر قرار دهیم، ترکیبی از رای معیشتی و ایدئولوژیک است که در آن رای معیشتی بسیار برجسته است.

وی در ادامه به بحث مالیات‌گیری و تامین مالی برنامه‌های رفاهی اشاره کرد و گفت: اذعان بعضی از کاندیداها از جمله کاندیدای جناح اصولگرا این بود که مجموعه تحت مدیریت آنها از معافیت مالیاتی بهره‌مند هستند و به همین دلیل تاکید بر مالیات‌گیری و نقش مالیات داشتند که دولت نیز می‌تواند از این مهم برای تحولاتی که در نظام تامین مالی خود دارد استفاده کند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه در ادامه به نکاتی در حوزه سیاست‌گذاری اجتماعی اشاره کرد که دولت دوازدهم لازم است به آن توجه ویژه کند و گفت: نخستین مورد، بحث نظام تامین مالی پایدار برای سیاست اجتماعی است که از ضروری‌ترین محورهاست؛ معمولا برنامه‌هایی که در دستور کار دولت‌ها قرار گرفته است تابعی از نوسانات درآمدهای نفتی بوده است؛ از آنجایی که کلیت نظام اقتصادی ما مبتنی بر رانت است، این انتظار که  پیرو نوسانات رانت نفتی باشد امری دور از ذهن نیست که باید شکسته شود و به همین دلیل باید راهی برای برون‌رفت از آن ایجاد کرد.

وی افزود: اگر قرار است اتفاقی پایدار در حوزه سیاست اجتماعی بیفتد، ضمن برنامه‌های هوشمندانه و دقیق در حوزه سیاست اجتماعی باید منابع مالی آنها نیز پایدار باشد وگرنه تداوم نخواهد یافت و همین امر باعث خدشه‌دار شدن اعتماد اجتماعی می‌شود.

لزوم توجه به فرار های مالیاتی در دولت دوازدهم


مزینانی اضافه کرد: یعنی اگر قرار باشد با افزایش نقدینگی و پول بدون پشتوانه مانند مسکن مهر یا با هدفمندی یارانه‌ها از محل افزایش حامل‌های انرژی، سیاست اجتماعی دنبال شود، بسیار پر نوسان خواهد شد، به همین دلیل باید بحث فرار و معاف‌های مالیاتی را مورد توجه قرار دهیم و دولت دوازدهم نیز باید وجه همت اصلی‌اش را بر محور این مسئله قرار دهد.

این جامعه‌شناس حوزه رفاه، تصریح کرد: در حوزه آموزش با کالایی‌شدن گسترده در دهه اخیر مواجه هستیم که در دولت یازدهم نیز این روند ادامه پیدا کرده است، به همین دلیل اگر بخواهیم اولویت‌بندی بین حوزه‌های مختلف انجام دهیم، حوزه آموزش، بهداشت و سلامت را باید بسیار مورد توجه قرار دهیم.

علی اکبر تاج مزینانی با بیان اینکه در حوزه‌های آموزش و بهداشت نوعی ناعدالتی وجود دارد، اظهار کرد: به عنوان مثال در بحث بهداشت، تخصیص بودجه‌ها که در قالب طرح تحول سلامت اتفاق افتاده است، هرچند درنگاه اول آن را از حالت کالایی خارج کرده باشد اما با فصل‌های دیگر خود(منابع ناپیدار در نظر گرفته شده برای آن، شیوه‌ تقدم و تاخری در مراحل پیاده کردن نظام بهداشت و غیره) هزینه‌های زیادی را حوزه بهداشت و درمان ایجاد کرده که سرسام‌آور است، زیرا منافع اصلی آن شامل حال پزشکان و اقشار خاصی از پزشکان می‌شود.

وی ادامه داد: رویکرد «سرمایه‌گذاری اجتماعی فعال به سیاست» نکته‌ای مهم است که باید مدنظر قرار بگیرد و این مهم به آن می‌پردازد که هزینه‌های رفاهی ما چقدر می‌تواند در آینده به نظام رفاهی بازگشت داشته شود؛ به همین دلیل در طراحی سیاست‌های اجتماعی در دولت جدید به رویکرد صحیح سیاست‌گذاری اجتماعی باید توجه ویژه شود.

مزینانی با اشاره به «پرهیز از شتابزدگی در طراحی و اجرای برنامه‌های رفاهی»، گفت: دولت یازدهم در بحث سبد کالا این مهم را مورد توجه قرار داد، زیرا این بحث سبد کالا در ابتدا دارای زیان‌های زیادی بود و به همین دلیل لازم است که ارزیابی قبل از اجرا در مورد سیاست‌های اجتماعی صورت بپذیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه در طرح‌های مانند کاج (کارانه اشتغال جوانان) باید جنبه‌های مختلف آن مدنظر قرار بگیرد، بیان کرد:  تکمیل بانک‌های اطلاعاتی و اتصال آنها به یکدیگر یک پیش‌شرط در هر برنامه رفاهی است که باعث می‌شود از انواع مختلف خطا‌ها در  برنامه‌ریزی رفاهی جلوگیری شود، به این دلیل باید هر چه سریعتر در این حوزه برنامه‌ریزی شود تا از هزینه‌های نادرست جلوگیری کنیم.

وی در ادامه به بحث تمرکز زدایی در سیاست‌ها اشاره کرد و گفت: شعار تمرکز زدایی سال‌هاست که ادامه دارد ولی دولت‌ها به این سمت حرکت نمی‌کند در حالی که بسیاری از برنامه‌های رفاهی و سیاست اجتماعی در دنیا توسط دولت‌های محلی و شهرداری‌ها اجرا می‌شود و به دلایلی مختلف در طراحی و اداره آن موفق‌تر هستند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در پایان درباره رابطه بین تشکل‌های دانشجویی و تاثیر آنها بر سیاست‌گذاری اجتماعی، بیان کرد: مطالبه‌گری برای تحقق این شعارهای رفاهی که در برنامه‌ها آمده است و بایسته‌های سیاست‌گذاری‌های اجتماعی جزء کارهایی است که تشکل‌ها در آن نقش فعال دارند و می‌توانند موضع خود را در قبال این تحولات، وعده‌ها و برنامه‌ها مشخص کنند و یک برنامه مستمر با حضور طرف‌های ذی‌نفع مختلف داشته باشند.

 به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۱۹
خرداد
۹۶

 رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در نشست «سیاست‌گذاری اجتماعی؛ دانشگاه و تشکل‌های دانشجویی» تاکید کرد: در حوزه آموزش با کالایی‌شدن گسترده در دهه اخیر مواجه هستیم که در دولت یازدهم نیز این روند ادامه پیدا کرده است، به همین دلیل اگر بخواهیم اولویت‌بندی بین حوزه‌های مختلف انجام دهیم، حوزه آموزش، بهداشت و سلامت را باید بسیار مورد توجه قرار دهیم.

به گزارش شاهدان کویرمزینان به نقل از عطنا، دکتر علی اکبر تاج مزینانی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در نشست «سیاست‌گذاری اجتماعی؛ دانشگاه و تشکل‌های دانشجویی» که سه‌شنبه، دوم خردادماه در سالن مطهری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.

این استاد دانشگاه در ابتدا با بیان نکاتی درباره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست حمهوری، گفت: نکته اول در این انتخابات مشارکت بالای مردم و رای بسیار زیاد رئیس جمهور منتخب بود که انتظار می‌رود بتواند با قدرت بیشتری برای دنبال کردن برنامه‌ها از جمله سیاست‌گذاری اجتماعی بکند؛ نکته دوم نیز این بود که مباحث سیاست‌گذاری اجتماعی به نسبت انتخابات دیگر برجسته‌تر بود.

وی با بیان اینکه گفتمان سیاست‌گذاری اجتماعی در نزد عموم، روشنفکران و سیاست‌گذاران شکل نگرفته است، گفت: با طرح‌هایی که در سال‌های گذشته اجرا شده و زندگی شهروندان را تحت تاثیر قرار داده است، به نظر می‌رسد که مقداری بحث و گفت‌وگو در این مورد شکل گرفته است، در حالی که بحث سیاست‌گذاری اجتماعی در انتخابات گذشته در حاشیه بود.

این استاد دانشگاه نکته دیگری که در حوزه سیاست اجتماعی قابل توجه بود را «عدم اقبال در رویکردهای پوپولیستی به سیاست اجتماعی» دانست و گفت: سکوت و عدم موفقیت قطعی که در حوزه برجام با آن مواجه هستیم و کاستی‌های مختلف دولت در حوزه‌های مختلف، امکان بروز و ظهور فرد پوپولیستی را ایجاد خواهد کرد و اگر اقناع درستی صورت نگیرد می‌تواند آرا را به سمت خود جلب کند؛ روی دیگر این مهم این است که اگر دولت یازدهم تکرار شود، سویه‌هایی از نئولیبرالیسمی ‌که دنبال کرده است را تداوم می‌دهد.

تاج مزینانی ادامه داد: اگر رای طرف مقابل را مد نظر قرار دهیم، ترکیبی از رای معیشتی و ایدئولوژیک است که در آن رای معیشتی بسیار برجسته است.

وی در ادامه به بحث مالیات‌گیری و تامین مالی برنامه‌های رفاهی اشاره کرد و گفت: اذعان بعضی از کاندیداها از جمله کاندیدای جناح اصولگرا این بود که مجموعه تحت مدیریت آنها از معافیت مالیاتی بهره‌مند هستند و به همین دلیل تاکید بر مالیات‌گیری و نقش مالیات داشتند که دولت نیز می‌تواند از این مهم برای تحولاتی که در نظام تامین مالی خود دارد استفاده کند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه در ادامه به نکاتی در حوزه سیاست‌گذاری اجتماعی اشاره کرد که دولت دوازدهم لازم است به آن توجه ویژه کند و گفت: نخستین مورد، بحث نظام تامین مالی پایدار برای سیاست اجتماعی است که از ضروری‌ترین محورهاست؛ معمولا برنامه‌هایی که در دستور کار دولت‌ها قرار گرفته است تابعی از نوسانات درآمدهای نفتی بوده است؛ از آنجایی که کلیت نظام اقتصادی ما مبتنی بر رانت است، این انتظار که  پیرو نوسانات رانت نفتی باشد امری دور از ذهن نیست که باید شکسته شود و به همین دلیل باید راهی برای برون‌رفت از آن ایجاد کرد.

وی افزود: اگر قرار است اتفاقی پایدار در حوزه سیاست اجتماعی بیفتد، ضمن برنامه‌های هوشمندانه و دقیق در حوزه سیاست اجتماعی باید منابع مالی آنها نیز پایدار باشد وگرنه تداوم نخواهد یافت و همین امر باعث خدشه‌دار شدن اعتماد اجتماعی می‌شود.

لزوم توجه به فرار های مالیاتی در دولت دوازدهم


مزینانی اضافه کرد: یعنی اگر قرار باشد با افزایش نقدینگی و پول بدون پشتوانه مانند مسکن مهر یا با هدفمندی یارانه‌ها از محل افزایش حامل‌های انرژی، سیاست اجتماعی دنبال شود، بسیار پر نوسان خواهد شد، به همین دلیل باید بحث فرار و معاف‌های مالیاتی را مورد توجه قرار دهیم و دولت دوازدهم نیز باید وجه همت اصلی‌اش را بر محور این مسئله قرار دهد.

این جامعه‌شناس حوزه رفاه، تصریح کرد: در حوزه آموزش با کالایی‌شدن گسترده در دهه اخیر مواجه هستیم که در دولت یازدهم نیز این روند ادامه پیدا کرده است، به همین دلیل اگر بخواهیم اولویت‌بندی بین حوزه‌های مختلف انجام دهیم، حوزه آموزش، بهداشت و سلامت را باید بسیار مورد توجه قرار دهیم.

علی اکبر تاج مزینانی با بیان اینکه در حوزه‌های آموزش و بهداشت نوعی ناعدالتی وجود دارد، اظهار کرد: به عنوان مثال در بحث بهداشت، تخصیص بودجه‌ها که در قالب طرح تحول سلامت اتفاق افتاده است، هرچند درنگاه اول آن را از حالت کالایی خارج کرده باشد اما با فصل‌های دیگر خود(منابع ناپیدار در نظر گرفته شده برای آن، شیوه‌ تقدم و تاخری در مراحل پیاده کردن نظام بهداشت و غیره) هزینه‌های زیادی را حوزه بهداشت و درمان ایجاد کرده که سرسام‌آور است، زیرا منافع اصلی آن شامل حال پزشکان و اقشار خاصی از پزشکان می‌شود.

وی ادامه داد: رویکرد «سرمایه‌گذاری اجتماعی فعال به سیاست» نکته‌ای مهم است که باید مدنظر قرار بگیرد و این مهم به آن می‌پردازد که هزینه‌های رفاهی ما چقدر می‌تواند در آینده به نظام رفاهی بازگشت داشته شود؛ به همین دلیل در طراحی سیاست‌های اجتماعی در دولت جدید به رویکرد صحیح سیاست‌گذاری اجتماعی باید توجه ویژه شود.

مزینانی با اشاره به «پرهیز از شتابزدگی در طراحی و اجرای برنامه‌های رفاهی»، گفت: دولت یازدهم در بحث سبد کالا این مهم را مورد توجه قرار داد، زیرا این بحث سبد کالا در ابتدا دارای زیان‌های زیادی بود و به همین دلیل لازم است که ارزیابی قبل از اجرا در مورد سیاست‌های اجتماعی صورت بپذیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه در طرح‌های مانند کاج (کارانه اشتغال جوانان) باید جنبه‌های مختلف آن مدنظر قرار بگیرد، بیان کرد:  تکمیل بانک‌های اطلاعاتی و اتصال آنها به یکدیگر یک پیش‌شرط در هر برنامه رفاهی است که باعث می‌شود از انواع مختلف خطا‌ها در  برنامه‌ریزی رفاهی جلوگیری شود، به این دلیل باید هر چه سریعتر در این حوزه برنامه‌ریزی شود تا از هزینه‌های نادرست جلوگیری کنیم.

وی در ادامه به بحث تمرکز زدایی در سیاست‌ها اشاره کرد و گفت: شعار تمرکز زدایی سال‌هاست که ادامه دارد ولی دولت‌ها به این سمت حرکت نمی‌کند در حالی که بسیاری از برنامه‌های رفاهی و سیاست اجتماعی در دنیا توسط دولت‌های محلی و شهرداری‌ها اجرا می‌شود و به دلایلی مختلف در طراحی و اداره آن موفق‌تر هستند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی در پایان درباره رابطه بین تشکل‌های دانشجویی و تاثیر آنها بر سیاست‌گذاری اجتماعی، بیان کرد: مطالبه‌گری برای تحقق این شعارهای رفاهی که در برنامه‌ها آمده است و بایسته‌های سیاست‌گذاری‌های اجتماعی جزء کارهایی است که تشکل‌ها در آن نقش فعال دارند و می‌توانند موضع خود را در قبال این تحولات، وعده‌ها و برنامه‌ها مشخص کنند و یک برنامه مستمر با حضور طرف‌های ذی‌نفع مختلف داشته باشند.

 به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۱۳
خرداد
۹۶

 به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۱۳
خرداد
۹۶

سحر از هاتف  غیبى به گوشم این  پیام آمد

زجا بر خیز و  شادى کن که ایام صیام آمد

نداى حق تعالی را اجابت کن زجان و دل

که این دعوت ز  سوى حق بسى با احترام آمد

در این مه سفره ى عام خداوند پهن گردیده

صلاى عشق  را بشنو که گوید بار عام آمد

هماره رحمت رحمان رسد برکل موجودات

در این مه اوج رحمت بر خواص و بر عوام آمد

کتاب حىّ سُبحانى در این مه گشته است نازل

به شام لیله ى قدرش نُزول این کلام آمد

بگیریم جشن ِ تنزیل کتاب حقتعالى را

دراین عیدُاللهِ اکبر که آیات کِرام آمد

بهار این کتاب است و بیا جانا تلاوت کُن

قرائت کردن یک آیه یک ختم تمام آمد

مدد گیریم و توفیق عمل از ایزد منّان

بهین اعمال ما اندرصیامِ با قیام آمد

قیام هر فعل ما در روز و ماه و سال مى باشد

اگررنگ خدایی داشت مُسلَّم با قَوام آمد

سعادت را شقاوت  را به میدان عمل بنگر

مدال افتخار  درگردن هر پیشگام آمد

خدایا کٌن نظَر از صائمین و قائمین باشیم

نباشیم جزء آنانی  که در حال نیام آمد

شهید جنگِ مُوته با دهان روزه را بنگر

دو بال جاىِ دو دَست از بهرآن عالی مقام آمد

اگر در کَربلا عباّس صائم نیست قائم هست

که بیرون از فرات بهر ادب آن تشنه کام آمد

اگرمانند جعفر هر دو دَستش شد جدا از تن

چو جعفر با دو بال طائر وَش آن نیکو مرام آمد

مصادف شد روزه با وفات رهبر راحل

که اندر عصر و نسلِ ما به عنوان امام آمد

خدایا کشورم  راملّتم را یاورى بنما

دعاى عسکرى فى الجٌمله با حُسن ختام آمد

شاعر ؛ حجت الاسلام حاج شیخ حبیب اله عسکری مزینانی

 به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۰۵
خرداد
۹۶

به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan

  • علی مزینانی
۰۳
خرداد
۹۶

بابک سال 1349 در تهران به دنیا آمد پدرش ایرج طاهری مزینانی  نام محمد را برای فرزندش انتخاب کرد اما در نزد دوستان و فامیل مشهور به بابک شد.

محمد پس از اتمام مقطع تحصیلی اول راهنمایی به کار در کارگاه جوشکاری مشغول شد و با شروع انقلاب اسلامی همراه با خیل عظیم مردم تهران باشرکت در راهپیمایی علیه رژیم طاغوت به مبارزه پرداخت. مادرش بارها از او می خواست که در هنگام پخش اعلامیه ها مواظب ساواکی ها باشد که گرفتار آن ها نشود و محمد بالبخند می گفت : مادر جان ، امام خمینی بر حق است و در این راه ما از هیچ چیزی نمی ترسیم و پیروز می شویم .

شروع جنگ تحمیلی و اعزام رزمندگان به جبهه او را که هنوز 13 بهار از زندگی اش نگذشته بود شیفته حضور درسنگر جبهه کرد و ابتدا برای گذراندن دوران آموزشی به تربت جام اعزام شد و پس از آن بارها توفیق قرار گرفتن در صفوف دلاور مردان جبهه های حق علیه باطل نصیبش شد.

 حسن شریفی مزینانی که خود از رزمندگان و جانبازان دفاع مقدس است با بیان خاطره ای از او می گوید: محمد پسر خوش اخلاق و خنده رویی بود و همیشه آرزوی داشتن اسبی سفید داشت و به تعبیر دوستانش عاقبت هم سوار بر اسب سفید شهادت شد و درحالی که شانزده سال بیشتر سن نداشت سی ام اردیبهشت 1365 در منطقه ی مهران به دیدار حق شتافت و نامش در دفتر و کتاب شهیدان دفاع مقدس ثبت شد.     

به جمع شاهدان کویردر تلگرام بپیوندید: https://telegram.me/shahedanemazinan                                    

  • علی مزینانی