یادش بخیر دهه ی شصت و پایگاه بسیج مزینان...بخش سوم؛ امنیت در مزینان :: شاهدان کویر مزینان

شاهدان کویر مزینان

کویر تاریخی مزینان زادگاه دانشمندان و اندیشمندانی است که سالهاست برتارک زرین صفحات تاریخ و جغرافیای ایران زمین می درخشد. این سایت مفتخر است که جاذبه های گردشگری و متفکرین ، فرهیختگان، علما وشهدای این دیار رابه تمامی فرهنگ دوستان معرفی نماید.
شما مخاطب گرامی می توانید با مراجعه به درباره کویرمزینان بیشتر با مزینان آشنا شوید

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

✍️امنیت یکی از مؤلفه های اصلی هر منطقه است در همین راستا چون مزینان با آوازه ای که از شهادت اندیشمند و متفکر انقلابی خود یعنی دکترعلی شریعتی مزینانی کسب کرده کانون توجه گروه های مختلف قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی شد همین عامل و چه بسا حضور همه جانبه مردم در فعالیت های مختلف این مقاطع نظرات بسیاری را به سوی مزینان جذب و معطوف کرد.

با تشکیل بسیج مستضعفین در این دیار و خیل عظیمی از داوطلبان برای حضور در این پایگاه مردمی گشت های بسیج و نگهبانی از دروازه های ورودی مزینان بر عهده بسیجیان و کل اهالی گذاشته شد!

مردان این دیار شبها به دسته ها و گروه های مختلفی تقسیم می شدند و نگهبانی از حریم محل سکونتشان به  آنها سپرده شد. حاملان سلاح بیشتر افرادی بودند که سربازی خدمت کرده و آشنایی کامل با آن داشتند و بعدها رزمندگانی که از جبهه بر می گشتند اولویت حمل اسلحه ها با آنها بود.

این برنامه و همچنین شروع جنگ تحمیلی موجب شد که آموزش در رأس نهادها و ارگان های نظامی برای مردم جدی گرفته شود و ابتدا پاسگاه های ژاندارمری و بعد خود بسیج و سپاه این نقش را بر عهده گرفتند و اغلب مردم با فنون نظامی و سلاح های ام یک و ژ3 و کلاشینکف آشنا شدند.

نگهبانی ها از ساعت پایانی شب آغاز و تا سپیده صبح و طلوع آفتاب در پست های مختلف ادامه داشت و این برنامه در بین مردم می چرخید و کسی اعتراضی نداشت و حتی با اشتیاق منتظر فرا رسیدن نوبت خود بودند.

با افزایش تعداد رزمنده ها و پخش آهنگ ها و نوحه های حماسی برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی شور و اشتیاق برای پیوستن مردم به بسیج زیاد شد و در نتیجه اردوهای مختلف آموزشی در  مشهد و سبزوار و داورزن و روستاهای کوهستانی و میادین تیر در مناطق کویری مانند کویر مزینان توسط سپاه پاسداران و بسیج مستضعفین شهرستان سبزوار برگزار گردید آنچه در این میان نمود داشت و نگاه ها را متوجه خود کرده بود رفت و آمد تعداد نیروهای سبز پوش به حوزه مزینان بود و روستاهای دیگر هم برای اعزام باید به پایگاه مزینان مراجعه می کردند.
سنگری سیمانی مقابل مدرسه علمیه که حالا مدرسه عشق نامیده می شد بنا گردید و روی دیوار آن به خط و هنرمندی یکی از خطاطان خوش ذوق مزینانی جمله ای از شهید بهشتی نوشته شد که «ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت»...

این دیوار نگاره ها و نوشتن شعار و جملات زیبا از بزرگان توسط خطاطان هنرمندی مانند استاد حسن صدیقی، شهید محمد دایی قربان و رزمنده فرهنگی حسن احمدی و سیدمحسن مزینانی سراسر مزینان را در برگرفت که هنوز با گذشت چهل سال آثار آن بر دیوارهای قدیمی باقی است.

خدمت در بسیج خاص کارهای نظامی نبود و جالب است که اشاره شود اولین گروه نمایشی با هدایت و کارگردانی زنده یاد کربلایی رمضانعلی عسکری و سرپرستی اصغر همت آبادی فرمانده پایگاه بسیج مزینان با نمایش شیطان بزرگ به سبزوار اعزام شد و هنرمندان جوان و نوجوان مزینانی اجراهای ماندگاری را در سالن های متعدد از خود برجای گذاشتند و روزنامه ها و جراید رسمی کشور آن را به عنوان اولین نمایش روستایی کشور ثبت کردند.

ادامه دارد....

🖌نویسنده؛ علی مزینانی عسکری

 

به جمع شاهدان کویرمزینان در تلگرام بپیوندید: https://t.me/shahedanemazinan

 

#️⃣شاهدان کویرمزینان در #آپارات https://www.aparat.com/shahedmazinan

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">